artikel

DHL drar tillbaka varsel i Jordbro

Den 12 november varslades 25 av 70 fast anställda lagerarbetare på Lagenas lager i Jordbro om uppsägning. De skulle ersättas av fler inhyrda från bemanningsföretag. Efter den vilda strejken 2009 var det alltså dags igen.

Men den 20 februari drogs varslet tillbaka, en stor lättnad för de anställda på DHL-lagret vid Lagena i Jordbro.

I Handelsnytt den 20 februari, har man intervjuat DHL:s regionchef Per Zandrén som är nöjd med lösningen, men DHL:s uppfattning är fortfarande att man hade legal rätt att säga upp personal.

Hemsidan frågade Jessica Moya som är Handelsombud på DHL om vad hon tycker om utfallet.

– Det är för tillfället en lättnad för personalen men detta beslut är ju inte för alltid, jag menar att det kan ju hända igen på vår arbetsplats och flera andra.
Det behövs fortfarande en facklig politisk debatt i den principiella frågan om att byta ut de egna fastanställda mot inhyrda från bemanningsföretag.
Sen är det ju även frågan om man ska tillåta ha inhyrningen som en permanent del av bemanningen vilken vi tycker är fel.

Jessica Moya vill även framföra ett stort tack, från arbetskamrater på DHL vid Lagena i Jordbro till Vänsterpartiet med Jonas Sjöstedt i spetsen som var ute och besökte ett 20 tal anställda i december förra året.Jessica

Jessica Moya vill även framföra ett stort tack, från arbetskamrater på DHL vid Lagena i Jordbro till Vänsterpartiet med Jonas Sjöstedt i spetsen som var ute och besökte ett 20 tal anställda i december förra året.

Vänsterpartiet genomförde en storoffensiv i bemanningsfrågan och lyfte denna arbetsplatskonflikt i Jordbro i både Riksdagen, EU-parlamentet och den tyska Förbundsdagen genom Die Linke.

Tror du att det kan ha haft en roll i beslutet att DHL drog tillbaka varsel?

– Ja, DHL är ägs dels av tyska posten som är statligt ägd och jag tror att det kan ha haft en stor betydelse i beslutet. Speciellt när det gäller publicitet och varumärke.

Bilden: Jonas Sjöstedt besöker lagerarbetarna i Jordbro. Jessica Moya till vänster om Sjöstedt.

Dela den här sidan:

Kopiera länk