Nyheter

Anna-Karin Vikström – kommunfullmäktigekandidat

Vi ställer tre frågor till några av de som finns med på vår lista till kommunfullmäktigevalet.

Anna-Karin Vikström är 61 år och bor i Kallhäll.

Vad gillar du med Järfälla?

Att det är nära vatten och övrig natur är viktigt för mig. Det finns också en blandning av innevånare i kommunen i olika åldrar och från många olika delar av världen. Det känns bra tycker jag. Järfälla har länge varit en kommun som personer flyttat till. Där finns nog en anledning till att jag har bott här i sammanlagt 57 år.

Vilka politiska frågor tycker du är viktigast?

Jämlikhet och likabehandling. Alla människor har inte samma möjligheter och i en demokrati skall vi lyfta varandra, vi har samma värde och skall vi också ha samma rättigheter, oavsett vem vi är. Jag tror på att vi bär varandra för att så många som möjligt skall nå sina mål. Att tro på individualism som det som ger oss lycka och så kallad välgång är en myt. Alla behövs. Därför är välfärden och att komma ifrån vinsterna inom den, en jätteviktig fråga. 

Vad gör du när du inte ägnar dig åt politik? 

Jag jobbar som arbetskonsulent men är i botten studie- och yrkesvägledare. Jag läser mycket och lyssnar på musik. Mina barnbarn är det som får det mesta av min uppmärksamhet just nu.

Klicka här för att se vilken plats Anna-Karin finns på och vilka övriga som står på vår lista.

Dela den här sidan:

Kopiera länk