Nyheter

Tove Coard – kommunfullmäktigekandidat

Vi ställer tre frågor till några av de som finns med på vår lista till kommunfullmäktigevalet.

Tove Coard är 44 år och bor i Jakobsberg.

Vad gillar du med Järfälla? 

Järfälla är hemma. Det är här jag valt att slå rot och bygga ett hem. Det är en trygg och fin kommun att leva i för mig och min familj. Jag möter dagligen hjälpsamma och trevliga Järfällabor som ger av sig och sin tid. Järfälla har fram till nyligen varit min arbetsgivare i många år så Järfälla är också alla de fina och kompetenta kollegor jag lämnat. Med andra ord så är det jag gillar bäst med Järfälla dess invånare och de kommunanställda och det är även dem jag skulle arbeta för om jag satt i kommunfullmäktige.

Vilka politiska frågor tycker du är viktigast? 

Jag tycker att alla politiska frågor är viktiga. Oavsett hur obetydliga de kan kännas påverkar politiska frågor människor både individuellt och i grupp. Många politiker vill bygga och göra stora förändringar. Jag arbetar bäst med de frågor som är lite tråkiga och syns minst. Det gäller framför allt det förebyggande och sociala arbetet som kommunen gör och behöver göra mer av. Jag behöver inte uppfinna hjulet igen bara göra mer av det vi vet fungerar. För mig är det viktigt att alla kommunens verksamheter ska finnas till för alla oavsett förutsättningar och normer. Jag vill att kommunen tar tillvara på den kompetens och de tillgångar som finns och jag tror på samarbete mellan partier och att vi kan mötas i beslut som baseras på den verklighet vi lever i.

Vad gör du när du inte ägnar dig åt politik? 

Jag arbetar som kurator på en ungdomsmottagning. Jag har stödsamtal och träffar grupper med ungdomar, mitt uppdrag är att arbeta förebyggande och normkritiskt kring psykisk och sexuell hälsa. När jag inte är med familjen eller på arbetet så kanske jag tränar eller befinner mig i något kulturellt sammanhang. Teater, opera, hårdrock, dans och god mat tillhör det jag önskar att jag hade mer utav när jag vardagen blir för tråkig.

Klicka här för att se vilken plats Tove finns på och vilka övriga som står på vår lista.

Dela den här sidan:

Kopiera länk