Nyheter

Vi är alla lika viktiga i kön till Järfälla Hus hyreslägenheter

Det borgerliga minoritetsstyret har i Järfälla Hus styrelse, med hjälp av SD, beslutat ge poliser förtur till allmännyttans bostäder. Våra gemensamma hyreslägenheter där kön, för den vanliga människan, i dag är mångårig. Är polisen annorlunda i sin samhällsroll jämfört med oss andra? Naturligtvis inte. Polisen har en otroligt viktig roll och gör en fantastisk insats dagligen för att vårt samhälle ska fungera. Men, så gör även undersköterskan, hemtjänstpersonal, förskoleläraren med flera roller och yrkesgrupper. Vi är alla lika viktiga och förtjänar alla en hyresrätt om det är detta vi önskar och står i kö för.

Det är närmast sorgligt att högern i Järfälla än en gång gör skillnad på människor och anser att vissa är förmer än andra. Vänsterpartiet röstade kraftfullt emot förslaget från det borgerliga minoritetsstyret och SD.

Det är närmat tragikomiskt att de på samma styrelsemöte beslutade om utförsäljning av 100-tals nya hyresrätter (byggrätter) i det kommande nya Barkarby och att de i Socialnämnden samma dag sa nej till att ge förtur till bostad för våldsutsatta kvinnor.

Svaret på en situation där ingen behöver stå i kö längre än nödvändigt, inklusive våra poliser, är naturligtvis att stoppa utförsäljningarna av kommunens allmännytta och börja bygg flera nya hyresrätter.

Avslutningsvis: Kram till alla poliser och välkomna, i turordning, till vår gemensamma bostadskö.

Anders Lindberg
Styrelseledamot Järfälla Hus AB
Vänsterpartiet

Dela den här sidan:

Kopiera länk