Nyheter

Givande skolbesök på Källtorpskolan under demokrativeckan

Temat för årets demokrativecka som kommunen arrangerar är Demokratin 100 år. Det är hundra år sedan allmän och lika rösträtt infördes i Sverige och kvinnor för första gången fick rösträtt.

Politiker får under veckan möjlighet att besöka skolor och prata med elever och personal. Jag var jag idag på Källtorpskolan och svarade på elevers frågor. Skolan hade lagt upp ett ambitiöst program. Jag träffade elever från två olika klasser, skolans elevråd och ledningen, som jag åt också lunch med.

Det som var synd var att jag var den enda politikern som deltog. Flera politiker från andra partier hade lämnat återbud och en politiker uteblev utan att ha anmält förhinder. Trist för skolan och eleverna som hade förberett sig seriöst. Precis som vår partiordförande, Nooshi Dadgostar, haft anledning att säga flera gånger kunde jag inleda med att ”Vi håller vad vi lovar”.

Det positiva med att övriga partier uteblev var att Vänsterpartiet fick mycket utrymme och jag uppfattade att eleverna och personalen var nöjda. Läraren organiserade eleverna i mindre grupper. Jag träffade 7-8 grupper i cirka 10-15 minuter per grupp. Det blev många frågor och även diskussioner, vilket kändes väldigt bra.

Marketta Kulju-Guevara (V), ledamot i Socialnämnden

Dela den här sidan:

Kopiera länk