Nyheter

3,5 år efter vår motion står cykelgaraget på plats

Det började med ett stulet framhjul på cykelparkeringen vid Jakobsbergs station för nästan 3,5 år. Den händelsen ledde till en motion som vi lade i kommunfullmäktige i slutet av 2018.  Motionen föreslog säkrare cykelparkeringar och att pröva med att uppföra ett cykelgarage i någon kommundel. Ett extra plus med just ett cykelgarage är att det går att erbjuda laddningsmöjlighet för elcyklar.

Nu är cykelgaraget på plats, dock inte taget i bruk ännu. Närmare 60 platser, vara några stycken med laddningsmöjligheter. Allt på en yta på uppskattningsvis 70 kvadratmeter. Väldigt yteffektiv parkering jämfört med ett P-hus för samma antal bilar. Och ett sätt att få fler att välja cykel framför bil, vilket är toppen för klimatet.

Vill du också vara med och driva små och stora klimat- och miljöfrågor? Kom med i vårt klimat- och miljönätverk!

Dela den här sidan:

Kopiera länk