Nyheter

Kommunstyrelsen biföll vår motion om Huskurage

Förra måndagen biföll kommunstyrelsen Vänsterpartiets motion om att införa föreningen Huskurages policys inom Järfällahus AB, som ett sätt att minska våld i nära relationer.

Vänsterpartiet vill att kommunen ska arbeta långsiktigt med våldsprevention. Som ett steg i detta vill vi att Järfällahus blir delaktiga i detta arbete. Våldshandlingar i hemmet är allt för vanliga. Många gånger finns det grannar som hört och kanske sett var som hänt, men inte ingripit för de vet inte hur. Det är där Huskurage kommer in. Huskurage är en ideell förening med målet att förhindra våld i nära relationer genom att ge grannar verktyg att agera. Deras policy uppmanar oss grannar att visa omtanke och omsorg om vi känner oro för att någon far illa. Civilkurage helt enkelt.

För mer information om Huskurage följ länken.

Dela den här sidan:

Kopiera länk