Nyheter

Jag är stolt över att vara en del av vårt Sverige

Hemsidan har träffat en av våra nya medlemmar som kommit med som aktivist och hjälper till i valrörelsen.

Vem är du?

Jag heter Cemil Zeki Aydin, är 40 år och har bott i Sverige sedan 1995. Jag är gift och har två barn på 15 och 11 år. Fram till 2012 jobbade jag inom restaurangbranschen och nu jobbar jag som måltidspedagog i Stockholmstad (Rinkeby/Kista stadsdel).

Jag är kurd och kommer från östra Turkiet men har tillbringat mer än halva mitt liv i Sverige och är stolt över att vara en del av vårt Sverige.

När blev du politiskt intresserad och varför Vänstern?

Redan som tonåring (i Turkiet) drogs jag på ett eller annat sätt till samhällsfrågor i skolan, på gatan, ja överallt, för att det handlade om orättvisor på alla möjliga sätt.  Att jag kände mig närmare vänsterorganisationer och partier var en självklarhet.

Även i Sverige ser jag en växande trend för de problem som jag  upplevt tidigare.  Därför bestämde jag mig för att gå med i Vänsterpartiet för ungefär 3 år sen.

För ett år sedan blev jag och familjen Järfällabor. På fritiden umgås jag med vänner, tar långa promenader, lyssnar på olika radio och TV-program (debatter m.m.) och hjälper till i valrörelsen i Järfälla.

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk