Nyheter

Mia brinner för förskolan och skolan

Mia Söderlind är trebarnsmamma och bosatt med man och barn i Viksjö. Mia jobbar som förskollärare i kommunen och är även inne på sluttampen på högskolestudierna till förskollärare. Hon är även ersättare i partiföreningsstyrelsen i Järfälla.

Varför är du vänsterpartist?

Jag är vänsterpartist för jag tror på gemenskap, solidaritet och mångfald.  I dagens samhälle, där de som redan mycket har på bekostnad utav de som nästan inget har, ser jag ett stort behov utav vänsterpolitik. Det är dags för en rättvis skattepolitik som ser till att alla bidrar, efter förmåga. Jag är för en hållbar utveckling; ekonomisk och ekologisk, men framförallt social.

Du kandiderar även till kommunfullmäktige. Hur kommer det sig?

Jag kandiderar till kommunfullmäktige för att Järfälla är viktigt. Jag är född och uppvuxen här, jag bor och uppfostrar mina barn här. Järfällas utveckling är viktig för mig personligen och det är här jag kan påverka mina barns uppväxtmiljö.

Om du kommer in i kommunfullmäktige, vad är det då för frågor du känner ligger dig varmast om hjärtat?

Jag brinner för feminismen och välfärdsfrågan, vår välfärd kan inte bedrivas i vinstsyfte om vi ska ha en välfärd i toppklass, vinsterna i välfärden måste slopas. I övrigt ser jag stort behov av ökad satsning på Järfällas för- och grundskolor för att höja kvaliteten och erbjuda en inkluderande och jämlik skola för alla barn i Järfälla.

Nu är det bara ett par veckor kvar till valet. Är det några andra frågor du tycker är extra viktiga i valrörelsen?

Nej. Skolan och förskolan är de viktigaste frågorna för mig i valrörelsen.

Dela den här sidan:

Kopiera länk