Nyheter

Det var vänstern som lyssnade

Annica Nilsson, snart 49 år och har varit ensamstående mamma sedan 25 år tillbaka. Bor i Viksjö. Hon har högskolexamen som kemiingenjör och pedagog. Hon har sett och fått ta del av hur välfärdens nedmonterats och hur lätt det har blivit att falla mellan stolarna. Det gör ont att falla rakt igenom. Är idag särbo med en kille som försöker få möjligheten arbeta med det han är utbildad inom och helst i Sverige men som det ser ut så blir han tvingad att flytta runt i världen och ta de arbeten som finns. Annica är Vänsterpartiet Järfällas fjärde namn på listan inför valet till kommunfullmäktige 2018.

VARFÖR ÄR DU VÄNSTERPARTIST?
Jag har vuxit upp med politiken. När jag var liten ville jag rädda världen och varit med om att förändra politiken med att fått Alliansen att backa inom sjukförsäkringen flertal gånger under deras mandatperioder. Det var Vänsterpartiet som lyssnade, gav oss aktivister möjlighet som vi annars inte skulle ha haft. Det blev lättare att ta steget att kliva ut ur den politiska garderoben. Jag tror på klasskampen, ser samhället utifrån ett intersektionalistiskt perspektiv, kampen inte är jämnt fördelad i alla grupper. Min värdegrund är ett jämlikt och rättvist samhälle på en solidarisk grund för alla människors lika värde.

VARFÖR KANDIDERAR DU TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE?
För att göra skillnad eftersom alla är lika viktiga. Här är det viktigt att de som är förtroendevalda är en spegelbild av samhället. Alla är lika viktiga i samhället, ska inte spela någon roll vem du är och din bakgrund. Många gånger behöver politikerna bli påminda.

VILKA FRÅGOR BRINNER DU FÖR?
Jag är aktivist så det är lätt att vilja göra för mycket, som att jag fortfarande vill rädda världen.
Här stannar jag vid Järfälla och förorten. Stockholm blir mer och mer otryggt. Jag vill gå på grunden för att förändra än att försöka mildra symtomen, något visar sig i samhället att det inte går längre, med kontroll och krav. Det blir att pressa personer längre bort från samhället.
Bostadsfrågan, efter att ha kunnat och fått möjligheten att verkligen fördjupa mig i den. Det handlar inte bara om att bygga utan det är mycket bredare och djupare. Ett viktigt steg är att höja statusen för hyresrätten, med att bygga ett Järfälla för alla och inte bara för några få.

Dela den här sidan:

Kopiera länk