Nyheter

Efter åtta år av moderatstyre fick det vara nog!

Elisabet har efter lärarutbildningen i Uppsala arbetat som lärare i 42 år, varav 19 i Järfälla, i hela grundskolan (mellanstadielärare). Nu arbetar hon som svensklärare för förskolebarn.
Hon har tre vuxna barn och fyra barnbarn och bor i Viksjö med fyra katter. Elisabet är Vänsterpartiet Järfällas sjätte namn på listan inför valet till kommunfullmäktige 2018.

VARFÖR ÄR DU VÄNSTERPARTIST?
Mitt vänsterengagemang grundades av arbetarlitteratur och diskussioner på 1970-talet. Det bekräftades under alla år som lärare för många barn som levde i social utsatthet. I början av 1970-talet kompenserades skolorna och vi hade resurser att köpa in många barnböcker, åka på lägerskolor med mera.

VARFÖR KANDIDERAR DU TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE?
Har varit vänsterpartist i tjugo år men bara aktiv sedan förra valet. Efter åtta år av moderatstyre fick det vara nog! Så mycket av välfärden hade monterats ner och tryggheten försvunnit för så många!
Skillnaderna mellan hög-och låginkomsttagare och andra orättvisor är det som får mig att vilja vara aktiv inom vänstern.

VILKA FRÅGOR BRINNER DU FÖR?
Segregation inom skola, bostäder och arbetsliv ger en grogrund för rasism. Barn leker med barn utan förutfattade meningar så börja med att blanda dem med olika bakgrund. Detta är en utmaning på längre sikt om vi inte ska bussa barnen runt i kommunen. Jag vill att alla skolor ska återförstatligas!

Dela den här sidan:

Kopiera länk