Nyheter

Jag är vänsterpartist för att jag vill göra vårt samhälle mer rättvist och jämlikt.

Christoffer Hörnhagen är (snart) 20 år gammal och bosatt i Viksjö sedan tre års ålder. Just nu jobbar han som arbetsledare på Torekällbergsmuseet i Södertälje där han renoverar gamla ånglok och vagnar med ett arbetslag. På fritiden tillbringar han en hel del tid på en ångloksmuseieförening i Uppsala och är aktiv i Försvarsutbildarna, med politiken som grädden på moset blir det inte mycket tid över till annat. Christoffer är Vänsterpartiet Järfällas tredje namn på listan inför valet till kommunfullmäktige 2018.

VARFÖR ÄR DU VÄNSTERPARTIST?
Jag är vänsterpartist för att jag vill göra vårt samhälle mer rättvist och jämlikt. Det är inte acceptabelt att människor ska vara beroende av sina föräldrars inkomst för att få den läxhjälp man behöver. Det är inte heller acceptabelt att välståndet vi skapar inte kommer alla i samhället till del. Vi har två växande samhällsgrupper idag, den ena är miljardärer och den andra är fattigpensionärer. Sverige är påväg mot fel håll, där behövs Vänsterpartiet som vägvisare för svensk politik. Det är när samhället är jämlikt som motsättningarna och spänningarna försvinner, gatorna blir tryggare om natten och brottsligheten minskar.
När liberalerna snackar om att alla har samma förutsättningar att lyckas så gör Vänsterpartiets politik verklighet av det, för socialism innebär mer reell frihet än liberalismen.

VARFÖR KANDIDERAR DU TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE?
Jag kandiderar till kommunfullmäktige för att Järfälla förtjänar en historieälskande tågnörd som vågar drömma om spårvagnar i Barkarbystaden, älskar rondeller, sätter den civila beredskapen för kriser högt upp på dagordningen och tycker att alla människor borde få möjligheten att nörda ned sig i en fritidshobby.
Jag kandiderar också till kommunfullmäktige för att Järfälla kommun förtjänar fler politiker som inte låter en eventuell försäljning och i värsta fall nedläggning av Jakobsbergs sjukhus gå obemärkt förbi som de andra partierna gör.

VILKA FRÅGOR BRINNER DU FÖR?
Ekonomisk jämnlikhet är nog den fråga som berör mig mest, då alla i samhället får ta del av välståndet de är med och skapar så frigör det fritid och därmed en möjlighet till frihet. Jag har som ångloksnörd genom hela mitt liv haft ett stort föreningshjärta i mig, därav önskar jag att alla kunde få möjligheten att ha tid att nörda ner sig i en förening. Utöver det tycker jag att det är extra trevligt att engagera sig i föreningar som gör samhällsnytta eller håller vår historia levande.

Dela den här sidan:

Kopiera länk