Nyheter

Nej till privat skola på Söderhöjden!

Samtidigt som kritiken växer mot att våra skattepengar går till vinster i privata skolor så väljer den socialdemokratiskt ledda koalitionen att bjuda in skolkoncernen AcadeMedia att starta en privat skola på Söderhöjden.

Samtidigt som kritiken växer mot att våra skattepengar går till vinster i privata skolor så väljer den socialdemokratiskt ledda koalitionen att bjuda in skolkoncernen AcadeMedia att starta en privat skola på Söderhöjden.

Parallellt med detta har den av AcadeMedia ägda Pysslingen förskola AB, på grund av ej tillräcklig lönsamhet, beslutat lägga ned förskolan Råsten i Viksjö. Det ställer frågan om förtroendet för den privata driften. Vilka garantier finns för att AcadeMedia ska bedriva en långsiktig verksamhet på Söderhöjden?

Undersökningar visar entydigt att privata skolor, främst de stora koncernerna, som AcaMedia har större klasser och lägre antal lärare per elev än de kommunalt drivna. På så sätt genererar de vinst till sina ägare. AceMedias ägs av det Wallenbergägda riskkapitalbolaget EQT.

Hur trovärdig är den socialdemokratiska kritiken mot vinster i skolan när man samtidigt ger klartecken för ytterligare etablering av privat skolverksamhet i vår kommun?

Stoppa planerna på en privatskola och bygg istället en kommunal skola som samverkar med den allt populärare Tallbohovskolan.

Dela den här sidan:

Kopiera länk