artikel

Två inspel från V i kommunstyrelsen

I förra veckan var det kommunstyrelsemöte i Järfälla. Vänsterpartiet lämnade två särskilda yttranden. Det första handlar om att projekteringen av ett nytt medborgarhus nu föreslås få vänta. Vänsterpartiets Bo Leinerdal skriver:

”Vi vill understryka och synliggöra behovet av samlingslokaler i centrala Jakobsberg. Det är en brist att vi inte kan ta emot större teater- och/eller konserter i kommunen. Likaså är behovet av lättillgängliga lokaler för föreningslivet stort i centrala Jakobsberg. Arbetet för att lösa dessa behov får ej avstanna”.

Det andra handlar om bostadsförsörjningsprogrammet för Järfälla 2016-19. I maj 2012 föreslog V att Järfälla skulle inrätta ett bostadsförsörjningsprogram, något som den borgerliga alliansen då avslog. Nu vill s-mp-c-majoriteten just inrätta ett bostadsförsörjningsprogram. Bo Leinerdal skriver i sitt särskilda yttrande bland annat att:

Det behövs en plan för hur kommunen ska erbjuda billiga bostäder, skriver Bo Leinerdal
Det behövs en plan för hur kommunen ska erbjuda billiga bostäder, skriver Bo Leinerdal

”Vi välkomnar att kommunen väljer (…) att inrätta ett bostadsförsörjningsprogram. I vår motion från 2012 framförde vi bland annat:

Programmet ska ta upp konkreta och mätbara mål för bostadsbyggandet (…), var det ska byggas och i vilken upplåtelseform. I programmet ska stor vikt läggas vid att Järfälla ska visa vägen genom ett energisnålt och miljösmart byggande. En ambition att det i kommunen ska erbjudas billiga bostäder och hur detta ska uppnås ska också finnas med i programmet. En plan för äldreboenden och särskilda boenden för personer med funktionsnedsättning bör ingå. (…) Möjligheten att uppföra ett kollektivhus i centrumnära läge bör prövas”.

Dela den här sidan:

Kopiera länk