artikel

Du behövs på söndag

I lördags var vi ett antal personer i Vänsterpartiet Järfällas miljönätverk som trotsade kylan (hittills har hösten ju annars varit extremt varm) och delade ut flygblad runt Jakobsbergs centrum, med en påminnelse om det annalkande klimattoppmötet i Paris. Det är bara en dryg vecka tills detta startar. Det finns stora förhoppningar om att detta möte ska resultera i ett bindande klimatavtal som verkligen innebär en minskning av våra utsläpp av växthusgaser. Och att exempelvis USA och Kina ska underteckna detta.

Sverige kommer inte att presentera något eget klimatbidrag till toppmötet, utan regeringen lutar sig mot EU:s bidrag, som egentligen endast innehåller ett konkret mål – att minska utsläppen med 40% (jämfört med 1990 års nivå) till 2030. Vänsterpartiet tycker att Sverige borde lämna ett eget och mer omfattande bidrag. Ska vi lyckas rädda klimatet och säkra vår fortlevnad som art på jorden krävs större ansträngningar av alla länder.

Koldioxidutsläppen måste ner!
Koldioxidutsläppen måste ner!

Så vad kan gemene man göra? Ett exempel är att delta i någon av de klimatmanifestationer som äger rum nu på söndag den 29/11 och visa beslutsfattarna att vi vill att de gör det som krävs! Dessa manifestationer hålls över hela världen. På grund av terrordåden i Paris blir det ingen manifestation där. Kanske ännu större anledning att manifestera här. I Stockholm äger manifestationen ”Tillsammans för klimatet” rum på Norra Bantorgen kl 13 den 29/11 framför Norra Latin. Kom dit och ta med dig alla du känner!

/TS

Dela den här sidan:

Kopiera länk