artikel

Intresserad av bostadsfrågor?

På tisdag den 3 mars träffas Vänsterpartiets bostadsgrupp kl 18. Bostadsgruppen har fått en ny sammankallande som heter Håkan Malmqvist. Hemsidan ringde upp Håkan inför mötet.

Du har nyligen blivit vald till sammankallande i Vänsterns bostadsgrupp. Berätta lite om dig själv! 

Håkan Malmqvist
Håkan Malmqvist
  • Är pensionär sedan ett antal år och är utbildad på Socialhögskolan förvalningslingslinje i Stockholm och har dessutom läst kompletterande ekonomi. Har arbetat i kommunal verksamhet i hela mitt liv med de 12 sista åren på Järfällabygdens Hus. Född i Örebro men flyttade därifrån redan 1965 .Har bott i Jakobsberg sedan 1986. Är gift med Kerstin.

Vad gör man som sammankallande? 

  • Som sammankallande är det mitt ansvar att se till att Bostadsgruppen arbetar efter de mål och riktlinjer som finns i V:s Bostadsprogram och styra inriktningen på arbetet så att gruppen får fram förslag till åtgärder som underlättar för V att driva frågan bland annat om fler hyresrätter.

Vad kommer ni att ta upp på tisdag? 

  • Det är ett viktigt möte för vi ska välja ut vilka frågor som är de viktigaste att koncentrera sig på under det närmaste året. Vi kommer också att gå igenom frågor som vi diskuterat tidigare och diskutera den aktuella frågan om riktlinjer för kommunens bostadsbolag. På byråkratspråk kallas ärendet kommunens ägardirektiv till JHAB. De nya riktlinjerna kommer upp på kommunfullmäktige dagen före bostadsgruppens möte, så då vet vi vad beslutet blev.

Om man är intresserad av att komma på mötet den 3 mars, hur gör man då? 

  • Man kan höra av sig till mig på telefon 070 495 96 37 innan. Annars går det bra att komma till kommunhuset i Jakobsberg kl 18, samling utanför entrén

Dela den här sidan:

Kopiera länk