artikel

Ny hemsidesredaktör

Vänsterpartiet Järfälla har nyligen haft årsmöte. Tre personer är nyvalda. En av dem är Mia Edkvist, en 26-årig trebarnsmamma som blivit ny medlem av styrelsen för Vänsterpartiet Järfälla. Hon är numera bosatt i Viksjö men uppväxt i Jakobsberg. Hon har tillsammans med Peter Bloch numera ansvaret för hemsidan som du just läser.

Nyvald hemsidesredaktör
Nyvald hemsidesredaktör

Berätta lite om dig själv

  • Jag jobbar med småbarn med svenska som andraspråk. Förutom familjen är mitt största intresse politiken. Mina barn är det viktigaste i mitt liv just nu, jag blev mamma ung (18 år med första barnet) och sedan dess har min vardag kretsat kring familjen och de rutiner som är nödvändiga.

Hur kom det sig att du ville engagera dig i Vänsterpartiet?

  • Allt i samhället är politik, vilket blir tydligt om man läser på och granskar de förändringar som sker. Vänsterpartiet är det enda partiet som har ett partiprogram och en ideologi som innefattar ett samhälle där vi alla räknas och ställer upp för varandra. Det är det samhälle jag tror på.

Vilka frågor känns viktigast just nu?

  • Skolfrågan och välfärdsfrågorna är superviktiga, vår välfärd ska inte vara till salu. Även integrationsfrågan är viktig. Ingen kommun ska köpa sig fri från ansvar, alla måste hjälpas åt.

Tror du att partiföreningen kommer att fortsätta växa under 2015?

  • Jag hoppas på en positiv utveckling med många nya aktiva medlemmar!

Dela den här sidan:

Kopiera länk