artikel

Fler feministiska förslag hade behövts!

Eftervalsdebatten på hemsidan fortsätter idag med Jessica Moya (bilden), lagerarbetare, och ny medlem.

Vad har du funderat på?

–          Jag har väl tänkt en del efter riksdagsvalet. Det som irriterar mig mest är att Sverigedemokraterna (SD) fått så mycket röster.JessicaMoya Valresultatet pekade på högervindar, inte vänstervindar. Varför har det blivit så? Jag tror att det är okunskap. När man röstar på SD så tänker man inte på de värderingar som SD:s representanter har. Trots två bra krav, få bort vinsterna i välfärden och restaurera arbetsrätten så fick inte V större stöd. Det är märkligt. Men jag tror inte att alla som röstat på SD är rasister. Men V:s förslag om bättre välfärd kunde inte matcha det missnöje som finns.

–          Jag har väl tänkt en del efter riksdagsvalet. Det som irriterar mig mest är att Sverigedemokraterna (SD) fått så mycket röster. Valresultatet pekade på högervindar, inte vänstervindar. Varför har det blivit så? Jag tror att det är okunskap. När man röstar på SD så tänker man inte på de värderingar som SD:s representanter har. Trots två bra krav, få bort vinsterna i välfärden och restaurera arbetsrätten så fick inte V större stöd. Det är märkligt. Men jag tror inte att alla som röstat på SD är rasister. Men V:s förslag om bättre välfärd kunde inte matcha det missnöje som finns.

Vad hade kunnat gjorts annorlunda?

–          Vi kunde fått mer röster om feministiska förslag varit mer tydliga och kanske vi skulle ha synats ännu mer än vi gjort. Jag vet inte hur mycket vi syntes i skolorna, till exempel, om man skall vara självkritisk. Det är viktigt att unga får information om vad vi vill.

–          Jag tror också att budskapet hade behövts förtydligas. Inte till salu vet ju vi de flesta som är politisk intresserade vad det betyder, men de som inte riktigt följer med i politiken kanske hade behövt en förtydligande.och en inriktad fråga vad V vill på affischerna..

Hur ser du på framtiden?

–          Efter valet ville inte Löfvén samarbeta med Vänsterpartiet. Det kändes märkligt och det var inte den socialdemokrati som man hade förväntat sig. Jag hoppas i alla fall att vi lokalt kan få till stånd ett samarbete här i Järfälla. Det skulle gynna en majoritet av järfällaborna!

Dela den här sidan:

Kopiera länk