artikel

Ett tryggt, jämlikt samhälle

Igår deltog Karin Rågsjö (bilden)på Vänsterpartiet Järfällas torgmöte. Hon står som andra namn på Vänsterpartiets valsedel till riksdagen, efter Jonas Sjöstedt. Karin är uppvuxen i Stockholm, Gubbängen och Farsta. Samma generation som Stefan Sundström. Hon har jobbat som socialarbetare och med information kring alkohol och narkotika. Hemsidan publicerar här ett urval av vad hon sa igår på torgmötet på gågatan i Jakobsberg:

”Många i partiet jobbar ideellt och vi har en regel att som riksdagsledamot inte ta ut mer än 27 000, resten går till partiet. Utan medlemmarna är partiet ingenting.

I Stockholms stadshus jobbade jag med sociala frågor som hemlöshet, missbruk och arbetslöshet. Det är frågor som jag gärna fortsätter  att jobba med om jag kommer in i riksdagen.  Psykisk ohälsa är ett viktigt område som blivit mycket värre de senaste åren framför allt bland ungdomar. Speciellt två grupper, de som har höga krav på sig själv och är prestationsinriktade men även de som ej kommer in på fortsatt utbildning har råkat illa ut.30.8.14 torgm välf 004  Idag går 20 procent av alla ungdomar varken i skolan eller till  ett jobb.  Ett annat område på fall i Järfälla är psykvården.  Såväl den privatägda som den landstingsägda har stora utmaningar. Efter att till exempel ha blivit tvångsinlagd på psyket släpps man efter någon vecka utan fortsatt behandling, kanske med en medicinburk som enda hjälp. Så får det inte vara.

I Stockholms stadshus jobbade jag med sociala frågor som hemlöshet, missbruk och arbetslöshet. Det är frågor som jag gärna fortsätter  att jobba med om jag kommer in i riksdagen.  Psykisk ohälsa är ett viktigt område som blivit mycket värre de senaste åren framför allt bland ungdomar. Speciellt två grupper, de som har höga krav på sig själv och är prestationsinriktade men även de som ej kommer in på fortsatt utbildning har råkat illa ut.  Idag går 20 procent av alla ungdomar varken i skolan eller till  ett jobb.  Ett annat område på fall i Järfälla är psykvården.  Såväl den privatägda som den landstingsägda har stora utmaningar. Efter att till exempel ha blivit tvångsinlagd på psyket släpps man efter någon vecka utan fortsatt behandling, kanske med en medicinburk som enda hjälp. Så får det inte vara.

Jag vill ha en bättre infrastruktur och det ska vara säkert att cykla i Stockholms län. Idag vågar jag inte cykla i Stockholm vilket jag gjorde mycket förr. Det ska vara cykelvägar där cyklisterna möter varandra från olika håll. Även cyklisterna behöver lära sig cykla. Förbifart Stockholm ska inte byggas. Det har visat sig att såna här förbifarter skapar ännu mer biltrafik och bilköer. Istället vill vi bygga ut pendeltåg, T-bana och busstrafik. All infrastruktur ska ägas av stat, kommun eller landsting. Då styr inte de privata vinstintressena utan en kontinuerlig upprustning och planering kan genomföras.

Man ska rösta på V om man vill ha: ett jämlikt samhälle som är tryggt. En A-kassa som man kan leva på. En sjukförsäkring när man är sjuk och så länge man är sjuk. En skola som fungerar. Inga vinster i välfärden där pengarna går till företrädesvis män i styrelser i globala bolag. V är en garant för en rödgrön regering som gör skillnad.”

Om du inte har röstat än och är osäker på vilket parti du ska välja, så finns Vänsterpartiet i valstugan i Jakobsberg mellan kl 12 och 16 idag. Kom gärna in och ställ frågor om du tvekar. Om du stödjer Vänsterpartiet, bli medlem. Gå in på www.vansterpartiet.se och fyll i medlemsansökan idag!

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk