artikel

Detta vill Vänstern i  Järfällas kommunfullmäktige

Idag hade V Järfälla sitt sista torgmöte inför valet imorgon. Toppkandidaterna på V:s kommunfullmäktigevalsedel intervjuades. Så här svarade de som deltog på torgmötet på frågan vad de vill göra om de kommer in i fullmäktige:Foto Bo Leinerdal

Idag hade V Järfälla sitt sista torgmöte inför valet imorgon. Toppkandidaterna på V:s kommunfullmäktigevalsedel intervjuades. Så här svarade de som deltog på torgmötet på frågan vad de vill göra om de kommer in i fullmäktige:

Bo Leinerdal: Viktiga frågor för oss att driva efter valet blir arbete och bostad. Alliansen har inte varit aktiva i att driva frågorna om arbetslöshet. Ungdomsarbetslösheten är högst i länet och den öppna arbetslösheten på tredje sämsta plats i länet. Det är viktigt att prioritera vård, omsorg och offentlig verksamhet. Vi vill ha fler lärare och fler händer inom omsorgen. Vi vill investera i infrastruktur och en bättre kollektivtrafik. Nu står 5 000 personer i kö för en hyresrätt. Samtidigt som det bara byggts 150 nya lägenheter varje år. Vi vill inför ett investeringsstöd vilket gynnar mindre, billigare och klimatsmarta hyresrätter med hyrestak. Investeringsstödet fanns tidigare men avskaffades av alliansen 2006. Vi vill bygga 1 000 nya lägenheter om året, minst hälften ska vara hyresrätter.

Hamid Nakhaeizadeh: Det har blivit färre lärare, fler outbildade vikarier och större klasser. Elever med särskilda behov hartorgmöte 13.9.14 023 inte fått den hjälp de behöver.  Jag tycker det är viktigt att arbeta med skolfrågor.  Främst är det tre områden där jag vill ha ändring.  1) Det ska vara mindre klasser. 2) Det behöver anställas fler utbildade lärare. 3) Barn med särskilda behov ska få det stöd de behöver. Detta kan uppnås genom att avskaffa vinsterna i välfärden.

Hamid Nakhaeizadeh: Det har blivit färre lärare, fler outbildade vikarier och större klasser. Elever med särskilda behov har inte fått den hjälp de behöver.  Jag tycker det är viktigt att arbeta med skolfrågor.  Främst är det tre områden där jag vill ha ändring.  1) Det ska vara mindre klasser. 2) Det behöver anställas fler utbildade lärare. 3) Barn med särskilda behov ska få det stöd de behöver. Detta kan uppnås genom att avskaffa vinsterna i välfärden.

Annica Nilsson: För mig är det särskilt viktigt att värna om dem som glöms bort och hamnar utanför samhället. Ta till exempel sjukförsäkringsreformen där många kvinnor har drabbats. A-kassan ska höjas. Idag är Fas 3 en slutstation och innebär ett indirekt slavarbete. Det är ett sätt att hålla fast folk i fattigdom. Det är viktigt att gynna kvinnor. Alla ska ha rätt till heltidsarbete och heltid ska innebära 6 timmars arbetsdag. De med psykisk ohälsa behöver man också ta hänsyn till och se till att de får den hjälp dfoto Annica Nilssone behöver.  Jag vill ha ett samhälle som gynnar den psykiska hälsan.

Annica Nilsson: För mig är det särskilt viktigt att värna om dem som glöms bort och hamnar utanför samhället. Ta till exempel sjukförsäkringsreformen där många kvinnor har drabbats. A-kassan ska höjas. Idag är Fas 3 en slutstation och innebär ett indirekt slavarbete. Det är ett sätt att hålla fast folk i fattigdom. Det är viktigt att gynna kvinnor. Alla ska ha rätt till heltidsarbete och heltid ska innebära 6 timmars arbetsdag. De med psykisk ohälsa behöver man också ta hänsyn till och se till att de får den hjälp de behöver.  Jag vill ha ett samhälle som gynnar den psykiska hälsan.

torgmöte 13.9.14 024Jaber Abubaker: Det behövs mer resurser i mitt arbete som socialarbetare. Många arbetslösa, sjuka och pensionärer lever i fattigdom. Jag vill driva integrationsfrågor.  Nyanlända ska integreras i kommunen. Speciellt viktigt är det med integration inom skolan och i bostadsområdena. Det är viktigt att stärka människors medvetenhet om att de har makt att påverka sin situation och stödja dem att utnyttja sina demokratiska rättigheter.

Jaber Abubaker: Det behövs mer resurser i mitt arbete som socialarbetare. Många arbetslösa, sjuka och pensionärer lever i fattigdom. Jag vill driva integrationsfrågor.  Nyanlända ska integreras i kommunen. Speciellt viktigt är det med integration inom skolan och i bostadsområdena. Det är viktigt att stärka människors medvetenhet om att de har makt att påverka sin situation och stödja dem att utnyttja sina demokratiska rättigheter.

Elisabet Jones: I förskolan är grupperna för stora och det saknas kompetent personal. Det är stor skillnad jämfört med 70-talet. Jag tycker det är viktigt att alla har det bra, och då måste man börja satsa torgmöte 13.9.14 025på barnen och fortsätta tills de blir stora. Jag vill att vi gör allt vi kan för att barnen ska bli glada och trygga och ha ett demokratiskt tankesätt.  Foton: uppifrån Bo Leinerdal, Hamid Nakhaeizadeh, Annica Nilsson, Jaber Abubaker och Elisabeth Jones.

Elisabet Jones: I förskolan är grupperna för stora och det saknas kompetent personal. Det är stor skillnad jämfört med 70-talet. Jag tycker det är viktigt att alla har det bra, och då måste man börja satsa på barnen och fortsätta tills de blir stora. Jag vill att vi gör allt vi kan för att barnen ska bli glada och trygga och ha ett demokratiskt tankesätt.  Foton: uppifrån Bo Leinerdal, Hamid Nakhaeizadeh, Annica Nilsson, Jaber Abubaker och Elisabeth Jones.

Dela den här sidan:

Kopiera länk