artikel

Prata om jämlikheten!

På lördag den 13 september anordnar Vänsterpartiet Järfälla sitt sista torgmöte inför valet. Det är kl 10 – 11 på gågatan på Riddarplatsen intill Vänsterpartiets valstuga. Vänsterpartiets kandidater till kommunvalet presenteras. Dessutom deltar  Karin Rågsjö (bilden), riksdagskandidat för Vänsterpartiet . Hemsidan fick en intervju inför torgmötet.

Hur är läget inför valspurten?

–          Jag tycker det är ett ganska bra läge. Vi sliter på. Själv har jag varit runt i hela länet och folk har varit glada överallt, utom en del väljare i Nacka!

Vad är den viktigaste frågan att föra fram?30.8.14 torgm välf 004

Vad är den viktigaste frågan att föra fram?

–          Vinster i välfärden vet nu alla att vi är symbol för. Den frågan har gått hem. Sen tycker jag att man ska prata om jämlikhet. Det gäller även inom skolans område. Jämlikheten har kommit i skymundan, liksom risken för fortsatta fördjupade klyftor om alliansen vinner. Alla kan bli sjuka och arbetslösa och därför behövs en bra sjukförsäkring och en bra a-kassa. Jag pratar mycket om klassklyftor i valrörelsen. Jag tror det behövs nu.

Något annat som är viktigt?

–          Ta upp aktuella frågor i debatten. Och lokala frågor. Bostadsfrågan är inte minst viktig i Järfälla. Sen tror jag att vi måste bli lite fräckare och inte vara så mesiga!

Nu verkar det bli ett väldigt jämnt val. Det kan handla om några tusen röster. Vad ska man tänka på särskilt?

–          Att föra ett samtal med enskilda väljare, att övertyga några fler osäkra väljare. Särskilt de som funderar på Sverigedemokraterna behöver man samtala med. De skriver på sina affischer att de vill ha en förändring på riktigt. Men tittar man på hur de röstat i riksdagen så är de ett rent högerparti, som har röstat ned förslag om till exempel sänkt pensionärsskatt. Sverigedemokraterna är inga rebeller mot etablissemanget. De röstar emot förbättringar för sjuka och arbetslösa. En annan sak man kan berätta är att 46 procent av arbetarklassens barn i Sverige inte blir behöriga till gymnasiet jämfört med bara 5 procent bland akademikerbarnen. Vi har fått en skola som gynnar välbeställda och välutbildade och missgynnar övriga.

Slutord?

–          Nu kavlar i upp ärmarna ett vik till de sista dagarna och hugger i. Det är bara tre dagar kvar. Dags för valspurt. Glöm inte samtalet och det är också viktigt att vi är glada och inte sura. Gladast vinner!

Dela den här sidan:

Kopiera länk