artikel

Röster från gatan 3

Vid samtalen utanför valstugan i Jakobsberg kommer det upp många tankar och politiska förslag från allmänheten. Hemsidan har tidigare redovisat ett urval av synpunkter vid två tillfällen. Här kommer tredje och sista delen av Röster från gatan:

–          Försäkringskassan har dragit ned på assistansen till MS-sjuka utan anledning. Det blir orättvist med jobbskatteavdraget. Förskolan behöver få administrativ avlastning, så att pedagogerna kan ägna sig åt barn och föräldrar. Vi pensionärer har redan betalt en massa skatt och det blir fel om vi ska betala mer i skatt än de som jobbar.

–          Bort med Reinfeldt och Björklund, de förstör vår skola. Alla ska få plats i äldreomsorgen när de vill, alla vill inte vara hemma. Vårdcentralen i Viksjö behöver förbättras, personalen är nonchalant och bokningssystemet funkar inte bra, för jag har blivit hemskickad fast jag haft en bokad tid.

–          Det är en för hög trottoarkant utanför Kallhälls nya vårdcentral och i Kallhälls Centrum, jag har fått motorstopp på kanten, rullat tillbaka ut i gatan och hållit på att bli påkörd, måste åtgärdas, det är svårt för rörelsehindrade med rullstol att ta sig över. Sjukvården idag känns som business. Vi behöver bättre arbetsavtal. Lärarna behöver mer utbildning och högre lön. Karensdagen ska bort.

–          Det bör byggas bostäder på Viksjö golfbana. Socialnämnden bör återinföra syn- och hörselkonsulenten. Tydligare information om cykelförbudet på torget. Se till att ridsporten får samma villkor som till exempel hockeyn. Förstatliga bankerna, skolan och alla bolag. Arbetsrätten är för dålig, i Tyskland kan man inte säga upp folk som i Sverige och ändå går det jättebra ekonomiskt för Tyskland.

–          60+-arbetslösa har jättesvårt att få jobb. Mer ekologisk mat i skolan. Fler lärare. Alla borde ge en krona i extra u-landsbistånd. Vi behöver få ett skolväsen och ett arbetsliv där ingen blir över. Mansrollen präglar många tuffa killar i skolan, det är därför dom underpresterar. Fixa klockan på Riddarplatsen ovanför lampaffären!

Dela den här sidan:

Kopiera länk