artikel

Låg bemanning i privata välfärdsföretag

Igår hade Vänsterpartiet Järfälla torgmöte i Jakobsberg om välfärden. De lokala vänsterpartisterna Elisabet Jones och Monika Lafveskans inledde med en dialog om skolan, som fick mycket beröm (se övre bilden).30.8.14 torgm välf 002

Igår hade Vänsterpartiet Järfälla torgmöte i Jakobsberg om välfärden. De lokala vänsterpartisterna Elisabet Jones och Monika Lafveskans inledde med en dialog om skolan, som fick mycket beröm (se övre bilden).

Därefter intervjuades Féline Flodin, som står överst på Norra länets landstingslista, av Anna Bång, en annan lokalt aktivist och då handlade det om äldreomsorgen och sjukvården (se nedre bilden). Féline är också ordförande för Kommunalvänstern, som organiserar medlemmar i Svenska Kommunalarbetareförbundet, som är vänsterpartister.

Slutligen intervjuades Karin Rågsjö, riksdagskandidat för Vänsterpartiet från Stockholm, av Peter Bloch. Det blev mycket information om välfärden i stort – om de låga lönerna i offentlig sektor, om skolpengen som omvandlas till privata vinster, om den sämre kvaliteten i många privata välfärdsföretag genom den lägre bemanningen, att Vänsterpartiet vill avskaffa det fria skolvalet.

Mellan talen sjöng och spelade bröderna Oskar och Alfred Bäckman.30.8.14 torgm välf 003 Det var Vänsterpartiet Järfällas tredje torgmöte i Jakobsberg före valet. Tre möten återstår. Det första på torsdag kl 16.30 med Nooshi Dadgostar om feminism och arbetsmarknad. Det andra på lördag den 6 september kl 11.30 med Jens Holm, riksdagsledamot om miljö och klimat och det tredje lördagen den 13 september kl 12 med en presentation av toppnamnen på Vänsterpartiets kommunfullmäktigelista i Järfälla. plus dessutom Karin Rågsjö, partistyrelsen. Väl mött på gågatan i Jakobsberg!

Mellan talen sjöng och spelade bröderna Oskar och Alfred Bäckman. Det var Vänsterpartiet Järfällas tredje torgmöte i Jakobsberg före valet. Tre möten återstår. Det första på torsdag kl 16.30 med Nooshi Dadgostar om feminism och arbetsmarknad. Det andra på lördag den 6 september kl 11.30 med Jens Holm, riksdagsledamot om miljö och klimat och det tredje lördagen den 13 september kl 12 med en presentation av toppnamnen på Vänsterpartiets kommunfullmäktigelista i Järfälla. plus dessutom Karin Rågsjö, partistyrelsen. Väl mött på gågatan i Jakobsberg!

Dela den här sidan:

Kopiera länk