artikel

Namn: Bo Leinerdal del 2

Här fortsätter intervjun med Bo Leinerdal (bilden), gruppledare för V-gruppen i Järfälla kommunfullmäktige.

Vänsterpartiet Järfälla har ju kritiserat kommunen för att den är tystlåten med sitt arbete. Mediasituationen försvårar ju i någon mån detta. Vad tänker du kring det?

– Det finns mycket att göra med hjälp av Internet. Vi kan genomföra omröstningar på nätet. Ha chatforum där lokala politiker får stå till svars för politiken.

Behövs det en annan nämndorganisation än den nuvarande?IMG_1746

Behövs det en annan nämndorganisation än den nuvarande?

-För att förstärka arbetet för fler jobb i kommunen bör ansvaret för det flyttas från socialnämnden till   kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen är den viktigaste nämnden med övergripande ansvar för kommunen och därmed bättre möjligheter att genomföra vettiga projekt för att skapa fler arbeten.

Hur stor är chansen att det blir en icke-borgerlig majoritet efter valet?

-Det är en stor möjlighet att vi kan få ett rödgrönt styre efter valet. Alliansen är tom på förslag och det behövs nya krafter för att leda kommunen framåt.

Varför ska man rösta på Vänsterpartiet i kommunvalet?

– Vänsterpartiet vill ha en välfärd fri från vinstintressen. Vi tycker att det är kommunens ansvar att se till att Järfälla blir en kommun där alla får plats. Vi vill att våra skattepengar stannar i kommunen och inte hamnar i riskbolagens fickor. De ska gå till de som lever här och ge ökade möjligheter i skolan, förskolan och äldreomsorgen – bland annat genom fler anställda.

Järfälla ska vara öppet för alla. För att det ska vara möjligt behöver det också byggas för alla. I Vänsterpartiet Järfälla kräver vi att minst hälften av alla nya bostäder ska vara billiga och klimatsmarta hyresrätter. Naturen är till för oss alla. Därför vill vi i Vänsterpartiet bevara våra naturreservat, stränder och allmänningar här i Järfälla.

OBS! Idag börjar förtidsröstningen i många lokaler i Järfälla bland annat på bibliotek. I Jakobsberg kan man rösta i Information Järfälla bredvid gamla posthuset eller i lokalen till vänster om biblioteket i Centrumgallerian.

Dela den här sidan:

Kopiera länk