artikel

Namn: Bo Leinerdal

Hemsidan fick en intervju med Bo Leinerdal (bilden), gruppledare för Vänsterpartiet i Järfälla kommunfullmäktige.

Vem är du?

– Jag är  61 år, född i Stockholm, studerat i Umeå, flyttade till Järfälla 1989, gift med två barn, bor i Kallhäll. Arbetar som ekonomiansvarig på Vänsterpartiet. Tittar gärna på AIK:s fotbollsmatcher.

Nu är vi ungefär mitt i valspurten. Drygt två veckor återstår. Vänsterpartiets valstuga har haft öppet i snart tre veckor. Vad är din känsla inför valen?Foto Bo Leinerdal

Nu är vi ungefär mitt i valspurten. Drygt två veckor återstår. Vänsterpartiets valstuga har haft öppet i snart tre veckor. Vad är din känsla inför valen?

-Det är fantastiskt roligt med valrörelse. Vi har många besök i valstugan. Flera kommer och vill ha material och en del ställer kritiska frågor. Det känns väldigt bra nu.

Vad är viktigast att ändra på i Järfälla efter valet? 

-Viktigast är att snabbt få igång byggandet av fler hyresrätter. Vi vill öka takten till 1000 bostäder per år och hälften ska vara hyresrätter.  Vid en rödgrön majoritet kommer ett statligt stöd att finnas för byggande av klimatsmarta och billiga hyresrätter.

-Vi måste arbeta aktivt för att bekämpa arbetslösheten. Det är en skam att Järfälla har nästan högst arbetslöshet bland Stockholms kommuner.  Vi behöver fler anställda inom skolan, vården och äldreomsorgen. Ingen ungdom i Järfälla ska gå utan arbete, utbildning eller praktik.

Många väljare känner inte till de lokala politikerna och känner heller ingen politiker. Kan man förändra det på något sätt?

-Vi måste öppna upp Järfällapolitiken. Vi kan ha öppna möte ute i kommundelarna inför viktiga kommunala beslut. Vi har tidigare föreslagit att kommunfullmäktige skall ha möten i kommundelarna minst en gång om året.

PS. Intervjun fortsätter imorgon.

Dela den här sidan:

Kopiera länk