artikel

Feststämning på gågatan i Jakobsberg i lördags

I en spännande duell möttes igår Vänsterpartiets Ali Esbati och integrationsminister Erik Ullenhag (Fp) på temat jobb och politik. Debatten arrangerades av Vänsterpartiet och Folkpartiet i Järfälla.ali 16.8.14 006

I en spännande duell möttes igår Vänsterpartiets Ali Esbati och integrationsminister Erik Ullenhag (Fp) på temat jobb och politik. Debatten arrangerades av Vänsterpartiet och Folkpartiet i Järfälla.

Ullenhag lyfte fram regeringens arbetslinje, den sänkta krogmomsen och sänkningen av arbetsgivaravgifterna för unga och att den enda lösningen på ungdomsarbetslösheten heter lärlingssystem.

Ali pekade på att de åtta åren av borgerligt styre har vidgat klyftorna i samhället genom sänkta ersättningar till sjuka och arbetslösa (a-kassan har inte höjts sedan 2002) och att man idag inte har några idéer för att ändra inriktning. Vänsterpartiet vill däremot  investera i den gemensamma välfärden, öka bostadsbyggande av hyresrätter  och genomföra en ny klimatpolitik. Alliansen har sänkt skatterna med 140 miljarder. Självklart har det fått effekter som bland annat försämringar i skola, äldrevård och sjukvård.

Debatten pekade på  två tydliga alternativ. Antingen fortsätter vi med förflyttningen av välfärdspengar från det gemensamt ägda till riskkapitalister och höginkomsttagare. Eller så satsar man på en höjd kvalitet i välfärden, statliga subventioner för att bygga fler miljöanpassade hyresrätter och en upprustning av miljonprogamsområdena. Då skapas nya, riktiga jobb.ali 16.8.14 001

Debatten pekade på  två tydliga alternativ. Antingen fortsätter vi med förflyttningen av välfärdspengar från det gemensamt ägda till riskkapitalister och höginkomsttagare. Eller så satsar man på en höjd kvalitet i välfärden, statliga subventioner för att bygga fler miljöanpassade hyresrätter och en upprustning av miljonprogamsområdena. Då skapas nya, riktiga jobb.

Det var ganska mycket folk samlade för att lyssna till debatten. Runt Vänsterpartiets valstuga samlades efteråt grupper av människor och fyra personer valde att bli medlemmar i Vänsterpartiet och sju personer att bli sympatisörer. Effekterna av debatten blev väldigt lyckad för Vänsterpartiet och det rådde rena feststämningen efteråt. En bra början på valrörelsen!

Bilderna: Erik Ullenhag och Ali Esbati, Ali med vänsteraktivister utanför valstugan efteråt

Dela den här sidan:

Kopiera länk