artikel

Valstugan igång!

Igår fredagen den 15 augusti öppnade Vänsterpartiet Järfälla sin valstuga i Jakobsberg. Aktivisterna pratade mycket med de som gick förbi valstugan och frågade vad de tyckte var viktigt att ändra på i Järfälla och i Sverige. Det blev ett brett spektrum av politiska frågor i svaren men skolfrågan var det många som hade synpunkter på. Andra frågor som togs upp var vården och psykiatrin. Anhörigstödet till cancersjuka var ett annat ämne liksom miljöfrågan.valstugan 005

Igår fredagen den 15 augusti öppnade Vänsterpartiet Järfälla sin valstuga i Jakobsberg. Aktivisterna pratade mycket med de som gick förbi valstugan och frågade vad de tyckte var viktigt att ändra på i Järfälla och i Sverige. Det blev ett brett spektrum av politiska frågor i svaren men skolfrågan var det många som hade synpunkter på. Andra frågor som togs upp var vården och psykiatrin. Anhörigstödet till cancersjuka var ett annat ämne liksom miljöfrågan.

En yngre man tog upp vikten av att det byggs fler bostäder oavsett form. En annan person tyckte det var viktigt att det fanns en grundservice av hög kvalitet inom sjukvård och äldreomsorg men att det också skulle finnas ett mått av valfrihet. Vi fick några roliga historier på köpet. Vet du till exempel vad som är åtta meter långt och luktar brännvin?  Rätt svar är förstamaj-tåget i Pajala!

Viss åverkan på valstugan under torsdagen reparerades av valfunktionären Eveline Nilsson. Valstugestarten var kul, vilket framgår av bilden på några frivilliga. Det var kul att diskutera med allmänheten och det känns som om stödet för Vänsterpartiet är på uppgång, vilket en opinionsmätning idag visade. Vill du hjälpa till i valstugan? Kontakta då vår valfunktionär Tove Pehrsson på tel 073 908 65 65.

Och missa inte dagens spännande toppdebatt på gågatan i Jakobsberg kl 13.30 när Ali Esbati (V) debatterar jobb och integration med integrationsminister Erik Ullenhag!

Dela den här sidan:

Kopiera länk