artikel

Välfärdsgruppen smider planer

I Vänsterpartiet Järfälla finns flera temagrupper, bland annat en välfärdsgrupp. Den fokuserar på äldreomsorg och skola och bland annat de bekymmer som de privata vinsterna ställer till med. Välfärdsgruppen kommer under valrörelsen att genomföra ett torgmöte lördagen den 30 augusti kl 12 – 13. Igår hade gruppen möte. Hemsidan frågade Monika Lafveskans, en av de aktiva, vad som är på gång.14aug14 066

I Vänsterpartiet Järfälla finns flera temagrupper, bland annat en välfärdsgrupp. Den fokuserar på äldreomsorg och skola och bland annat de bekymmer som de privata vinsterna ställer till med. Välfärdsgruppen kommer under valrörelsen att genomföra ett torgmöte lördagen den 30 augusti kl 12 – 13. Igår hade gruppen möte. Hemsidan frågade Monika Lafveskans, en av de aktiva, vad som är på gång.

–          Ja, vi kommer att ha ett torgmöte med bland annat Karin Rågsjö, som är en av Vänsterpartiets riksdagskandidater inför valet. Hon är intresserad av att ta upp sociala frågor och är engagerad i frågan om vinster i välfärden.

–          Sen kommer också Feline Flodin från kommunalvänstern. Hon har arbetat inom äldrevården och står som första namn på landstingslistan. Dessutom kommer jag och Elisabet Jones att prata om skolan och vad man kan göra åt situationen.

Kommer det att bli någon musik?

–          Ja, det kommer att bli sång och musik. Men vad det blir är en hemlighet och en överraskning!

Var håller ni till?

–          På gågatan i Jakobsberg invid Vänsterpartiets valstuga. Och den stårr ungefär utanför konditoriet Sans Rival.

Ni har också planerat något ytterligare?

–          Ja, välfärdsgruppen vill lära sig mer om vården och skolan i Järfälla. Vi kommer därför att bjuda in en expert till nästa möte med välfärdsgruppen, som är den 14 oktober kl 18. Fler får gärna komma med, gärna någon som jobbar eller jobbat inom omsorgen eller skolan. Vill du vara med så kan du kontakta mig på [email protected] eller ringa 073 931 07 17, avslutar Monika Lafveskans.

Bilden: några av välfärdsgruppens medlemmar

Dela den här sidan:

Kopiera länk