artikel

Torgmöte i Jakobsberg C på lördag kl 13.30

Vänsterpartiets valstuga på gågatan i Jakobsberg öppnar på fredag den 15 augusti kl 12. Vi kommer att ha öppet på vardagar kl 12- 18, på lördagar kl 11-15 och på söndagar kl 12-15 fram till valet den 14 september. Redan på lördag den 16 augusti drar vi igång med vårt första torgmöte som kommer att handla om jobben och hur man kan få fram fler jobb. Talare blir Ali Esbati som är riksdagskandidat för Vänsterpartiet i Stockholms län. Ali Esbati deltog på SVTs debatt i söndags och det blev en väldig reaktion från borgerliga debattörer för att han kallade de som går hem och städar hos folk med RUT-bidrag för tjänstefolk. Hemsidan fick en intervju med Ali inför torgmötet.Ali_Esbati_2

Vänsterpartiets valstuga på gågatan i Jakobsberg öppnar på fredag den 15 augusti kl 12. Vi kommer att ha öppet på vardagar kl 12- 18, på lördagar kl 11-15 och på söndagar kl 12-15 fram till valet den 14 september. Redan på lördag den 16 augusti drar vi igång med vårt första torgmöte som kommer att handla om jobben och hur man kan få fram fler jobb. Talare blir Ali Esbati som är riksdagskandidat för Vänsterpartiet i Stockholms län. Ali Esbati deltog på SVTs debatt i söndags och det blev en väldig reaktion från borgerliga debattörer för att han kallade de som går hem och städar hos folk med RUT-bidrag för tjänstefolk. Hemsidan fick en intervju med Ali inför torgmötet.

– Ja, det finns ett jättebehov av människor som kan städa inom sjukvård, skola, äldreomsorg och så vidare. Det är bättre att skattepengar används till det istället för att välbeställda ska kunna få skattefinansierad städning hemma.

Så ordet tjänstefolk får man tydligen inte använda?

– Det är intressant att man hängt upp sig så mycket på det. Jag pekade på att det växer fram en ny marknad när inkomstklyftorna ökar och den utvecklingen påskyndar man genom skattesubventioner. Samtidigt som det sker urgröps ersättningarna till arbetslösa och sjuka. Det är bestickande att se. Alliansföreträdarna borde istället skämmas för att det gamla klassamhället är på väg tillbaka.

Hur ser du på regeringens jobbpolitik?

– Regeringen har inga idéer om hur man kan öka antalet jobb. De trodde ju att genom att sänka skatterna så skulle det leda till nya jobb, men det har ju inte visat sig fungera. Tvärtom är arbetslösheten högre idag och särskilt långtidsarbetslösheten. Det här kommer jag att prata mer om på lördag och då finns det också chans att ställa frågor direkt till mig. Vi ses!

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk