artikel

Matnyttigt torgmöte på lördag

Idag har riksdagen diskuterat klimatfrågan. Vänsterpartiets riksdagsgrupp hade begärt en debatt om FN:s femte och senaste klimatrapport. FN:s klimatforskare säger att klimatfrågan brådskar. Vi har de senaste månaderna sett katastrofala översvämningar i Bangla Desh, på Balkan och i England. Moder Jord mår inte bra och börjar nu reagera alltmer kraftigt Det handlar om tropiska stormar, havsstigning, växthusutsläpp, översvämningar och temperaturökningar. Rapporten säger dock att det fortfarande finns tid att stoppa en annalkande katastrof. Jens Holm (V) sa i debatten att Vänsterpartiet vill minska utsläppen av växthusgaser med 52 procent till 2020.IMG_0911

Idag har riksdagen diskuterat klimatfrågan. Vänsterpartiets riksdagsgrupp hade begärt en debatt om FN:s femte och senaste klimatrapport. FN:s klimatforskare säger att klimatfrågan brådskar. Vi har de senaste månaderna sett katastrofala översvämningar i Bangla Desh, på Balkan och i England. Moder Jord mår inte bra och börjar nu reagera alltmer kraftigt Det handlar om tropiska stormar, havsstigning, växthusutsläpp, översvämningar och temperaturökningar. Rapporten säger dock att det fortfarande finns tid att stoppa en annalkande katastrof. Jens Holm (V) sa i debatten att Vänsterpartiet vill minska utsläppen av växthusgaser med 52 procent till 2020.

Idag presenterar Vänsterpartiet Storstockholm en rapport om hur Stockholm fram till år 2030 kan bli ett klimatföredöme för världen. Några av förslagen: Solceller på husen, energibesparingar i allmännyttan, utbyggnad av cykelbanor, tunnelbanan, spårvägar och trådbussar. Omställningen till en klimatsmart stad betyder minst 23 000 nyas jobb. Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt slog också ett slag för stadsodling när rapporten presenterades. Jonas och andra vänsterpartister planterade squash och andra grönsaker i Skarpnäck.

På lördag den 7 juni anordnar Vänsterpartiet Järfälla ett torgmöte på gågatan i Jakobsberg kl 12-13 om miljö- och klimatfrågor. Några teman som kommer upp är återvinning och återanvändning, vad vi ska tänka på när vi handlar mat, hur vi kan sortera våra matrester, vad Järfälla kommun bör göra för att få ned bilåkandet och öka cyklingen och hur vi kan få ned våra energikostnader genom att använda solpaneler.  Det blir sång och musik med Matilda Usterud och Ida Carlsson. Vänsterpartiets miljönätverk arrangerar torgmötet och delar ut en lättförståelig tipslista om du vill hjälpa till att minska trycket på klimatet. Välkommen!

Bilden: Har du möjlighet, odla några grönsaker i villaträdgården, i kolonin eller i en park.

Dela den här sidan:

Kopiera länk