artikel

Jens Holm på Sans Rival tisdagen den 20 maj

Jens Holm, (V)- riksdagsledamot idag och tidigare EU-parlamentariker i drygt tre år, kommer till Jakobsberg om knappt två veckor, tisdagen den 20 maj, kl 19.00 – 20.30 för att prata om EU. Jens har skrivit en bok om sin tid i EU-parlamentet, ”EU Inifrån”, som kommer som e-bok de närmaste dagarna på Ad Libris, Bokus med flera e-handlare. Han kommer till konditori Sans Rival i Jakobsberg och mötet börjar med en inledning av Jens och därefter diskuterar vi EU tillsammans.

När du tänker tillbaka på din tid i EU-parlamentet, vad tänker du på?

–          Det var en spännande, omvälvande tid med politik i stort och smått, mycket förhandlingar, detaljändringar hit och dit.Jens Holm

–          Det var en spännande, omvälvande tid med politik i stort och smått, mycket förhandlingar, detaljändringar hit och dit.

Kunde du påverka någonting?

–          Ja, jag är rätt nöjd med min insats där. Jag påverkade EU:s kemikalieförordning Reach liksom EU:s klimatpolitik. Jag fick in begränsningar på hur mycket utsläppsrätter som EU ska sälja och på ett sätt låta medlemsländerna köpa sig fri från andra klimatinsatser. Även begränsningar av subventioner till sådant som ökar utsläppen. Jag fick upp köttfrågan på dagordningen, en fråga som många diskuterar idag.

Vad är viktigt inför EU-valet i Sverige den 25 maj?

–          Varför ska man gå och rösta? Ja, om man vill påverka miljö- och klimatpolitiken till exempel så är det helt avgörande att det röstas in EU-parlamentariker som skärper EU:s klimatmål. Vänsterpartiet vill ha en miljögaranti som innebär att enskilda länder ska kunna gå före på miljöområdet. Idag är det tvärtom så att det är marknaden som styr EU och är överordnad enskilda länders demokratiska beslut. Många länder sitter med armarna i kors och gör ingenting på miljöområdet.

–          Det är också viktigt att rösta så att invandringen , homosexuellas rättigheter eller mångfalden i stort inte bekämpas!

Vill ni beställa Jens bok så kostar den 39 kr, kopiera och klistra in länken nedan.

https://www.bokus.com/bok/9789174234107/eu-inifran-berattelser-fran-eu-parlamentet-2006-2009/

Bilden: Jens Holm

Dela den här sidan:

Kopiera länk