artikel

Festen är slut!

I hemsidans presentation av Vänsterpartiet Järfällas styrelse har turen nu kommit till Hamid Nakhaeizadeh. 

Hur länge har du varit politiskt intresserad och vad var det som väckte intresset?

–       Jag blev politiskt intresserad när jag var 18 år gammal, när jag var student i Iran. Vad som väckte mitt intresse för politik var att det var så mycket orättvisor i samhället, stora klassklyftor och mycket fattigdom i ett rikt land. Själv tillhörde jag en fattig familj och fick börja jobba redan vid 8 års ålder för att familjen skulle kunna klara ekonomin.

I Järfälla är det kanske bara 3-400 personer som är politiskt aktiva, av ca 70 000 innevånare. Många tror inte att man som enskild kan påverka något. Stämmer det?

–       Den långa resan börjar alltid med de första stegen. Alla stora och starka partier består av enskilda individer som tror på sin förmåga när de enas om samma sak. Även den enskilde individen kan påverka samhället med sin röst. Många bäckar små….

Är det mycket man måste lära sig för att bli politiskt aktiv eller går det att bli det på ren entusiasm? Hur har det varit för dig?

–       Naturligtvis är det så att kunskap ger färdighet. Ju mer man vet, desto mer kan man göra. Men å andra sidan behöver man inte veta allt eller mycket för att vara politiskt aktiv. Man kan börja på den nivå man kan och sedan lära sig så småningom mer och mer. Man lär sig mycket mer i praktiken än bara via böcker och dylikt.

Många är ovana att prata med andra och inför folk och tycker det är läskigt. Kan man vänja sig och bli bekväm med att prata inför folk med träning?

–       Precis som kunskap ger också övning och träning färdigheter. Alla kan tänka sig hur det kändes för dem när de för första gången satte sig bakom ratten i en bil för att övningsköra? Mycket läskigt eller hur? Och hur det känns för dem nu när de har kört bil ett tag. Samma sak här. Det blir lättare och lättare för varje gång man pratar med andra och inför folk.

Sitter du i någon kommunal nämnd? –       Jag sitter som ledamot i kommunfullmäktige och som ersättare i valnämnden.

Vad ser du som huvudfrågor för Vänsterpartiet inför de två valen i år?

–        Välfärden som omfattar: skolan, vården och omsorgen, barn – och äldreomsorgen, bostadsfrågan, integrationen, jämställdheten, rasismen och högerextremismen

Tror  du att det blir en majoritet för de rödgröna i Järfälla efter höstens val? –       Ja det tror jag. Festen är slut för alliansen! Hamid Nakhaeizadeh

Tror  du att det blir en majoritet för de rödgröna i Järfälla efter höstens val? –       Ja det tror jag. Festen är slut för alliansen! 

Bilden: Hamid Nakhaeizadeh

Dela den här sidan:

Kopiera länk