artikel

EU-valet diskuteras på morgondagens medlemsmöte

Om drygt sju veckor är det val till EU-parlamentet. Därför handlar morgondagens medlemsmöte (onsdagen den 2 april) på ABF i Jakobsberg om EU-valet. LiseLotte Ohlsson som står på tredje plats på Vänsterpartiets EU-valsedel är inbjuden att inleda. Hemsidan ställde några frågor inför mötet till LiseLotte.

Varför ska man rösta på Vänsterpartiet i EU-valet?foto Liselotte Ohlsson

Varför ska man rösta på Vänsterpartiet i EU-valet?

–          Man ska ta chansen att påverka och det blir ett val mellan höger och vänster. Vill du stödja solidariteten eller konkurrensen? Valet är ditt.

Vad har EU att göra med Järfälla?

–          EU finns i vår vardag vare sig vi vill det eller inte. EU bestämmer till exempel hur lekplatserna i Järfälla ska se ut! Ungefär 60 procent av det som kommer upp på Järfälla kommunfullmäktiges dagordning påverkas av EU, tro´t eller ej.

Så man ska inte protestera mot EU genom att inte rösta?

–          Nej, det är mer effektivt att rösta och sen ifrågasätta hur EU funkar och försöka påverka EU nu när Sverige är medlemmar där.

Mötet börjar kl 18.30 och är på Riddarplatsen 36, sex trappor. Det bjuds dessutom på rejäla mackor och kaffe i början av mötet och sång och musik med Matilda Usterud och Ida Carlsson. Välkommen!

Det är mycket annat på gång i Vänsterpartiet Järfälla. Här följer ett kalendarium för april.

  • Måndagen den 7 april träffas Vänsterpartiets välfärdsgrupp och bostadsgrupp var för sig
  • Lördagen den 12 april från kl 12 har Vänsterpartiet torgmöte på gågatan i Jakobsberg om bostadsfrågor. Talare bland annat Monika Lafveskans och Annica Nilsson, Vänsterpartiet Järfälla, Eva Dazley, Hyresgästföreningen, och Freddy Grip, Vänsterpartiet. Sång och musik med Matilda Usterud och Ida Carlsson.
  • Onsdagen den 23 april kl 18 träffas Vänsterpartiets miljönätverk på ABF, Riddarplatsen 36, Jakobsberg, tema trafik och hållbarhet
  • Torsdagen den 24 april kl 18.30 anordnas diskussionskväll om vinster i välfärden på biblioteket i Jakobsberg, lokal Hyllan. Riksdagsledamot Hans Linde (V) medverkar.
  • Torsdag 1 maj. Demonstration som startar på Medborgarplatsen, Stockholm. Mer detaljer kommer på hemsidan närmare 1 maj

Bilden: LiseLotte Ohlsson

Dela den här sidan:

Kopiera länk