artikel

Anställ fler lärare, bygg fler fritidsgårdar!

Hemsidan presenterar den nya styrelsen för Vänsterpartiet Järfälla. Idag har turen kommit till Jamal Ardalan

Hur blev du politiskt intresserad?

–          Intresset för politiken växte naturligt i samband med folkrörelsen 1978-1979 i Iran. Den ledde aldrig till en revolution utan systemet ersatte bara  en diktaturstyrd regering med en ännu strängare diktaturstyrd regering. Då var jag student på gymnasiet och jag var en ung och oerfaren kille. Och politiken har följt mig hela vägen sedan dess och blivit en del av min vardag. Under min tillvaro både i Iran mitt gamla land och inte minst i Sverige mitt nuvarande land har jag lärt mig mycket om människans värde, samhällsfrågor, politik och det återstår mycket mer att lära mig.foto Jamaledin Ardalan

–          Intresset för politiken växte naturligt i samband med folkrörelsen 1978-1979 i Iran. Den ledde aldrig till en revolution utan systemet ersatte bara  en diktaturstyrd regering med en ännu strängare diktaturstyrd regering. Då var jag student på gymnasiet och jag var en ung och oerfaren kille. Och politiken har följt mig hela vägen sedan dess och blivit en del av min vardag. Under min tillvaro både i Iran mitt gamla land och inte minst i Sverige mitt nuvarande land har jag lärt mig mycket om människans värde, samhällsfrågor, politik och det återstår mycket mer att lära mig.

Vilka frågor var viktiga då för dig?

–          Då var det alla frågor som rörde människans tillvaro som det fria ordet, yttrandefrihet, tryckfrihet, religjonfrihet etcetera,. helt enkelt de grundläggande rättigheter som varje individ måste ha.

Nu har alliansen styrt Sverige i snart åtta år. Hur tycker du att det har gått?

–          Det har inte gått så bra tycker jag. Sämre skolresultat, mindre resurser till sjuka och arbetslösa, sämre kvalitet på barnomsorgen och servicen till de gamla och       sämre kollektivtrafik. Alla försämringar på grund av att alliansen har lämnat dessa viktiga resurser till privata företag med hög vinst intresse.

Vilka frågor brinner du för idag

–          Frågor som barnomsorgen, skolan, jobben, välfärden och infrastrukturen.

Vad är det viktigaste som en ny regering borde ta tag i?

–          Att förstatliga sjukvåren, skolan, jobbet, och infrastrukturen.

Vad är viktigast att ändra på i Järfälla?

–          Det behöver byggas fler fritidsgårdar för ungdomar med kompetenta fritidsledare, mer lärare på skolorna och längre svenskundervisning för nyanlända tills de behärska svenska språket ordentligt.

Dela den här sidan:

Kopiera länk