artikel

”Jag har haft en ilska länge”

På Vänsterpartiet Järfällas årsmöte den 8 februari valdes fem nya personer in i styrelsen. En av dem var Elisabet Jones, som tidigare var adjungerad till styrelsen men nu kom in som ordinarie. På det efterföljande styrelsemötet valdes hon till vice sekreterare i styrelsen.IMG_1849

På Vänsterpartiet Järfällas årsmöte den 8 februari valdes fem nya personer in i styrelsen. En av dem var Elisabet Jones, som tidigare var adjungerad till styrelsen men nu kom in som ordinarie. På det efterföljande styrelsemötet valdes hon till vice sekreterare i styrelsen.

Hur känns det att bli invald i styrelsen?

–          Det känns bra och lite ärofullt! Jag har varit medlem ett bra tag men har valt att bli aktiv sedan något år. Tidigare arbetade jag som mellanstadielärare och då hade jag ingen ork över till någonting utanför jobbet. Nu arbetar jag på förskola och då finns det mer möjligheter att engagera sig.

Varför ville du engagera dig mer?

–          Jag har haft en ilska länge mot regeringen och dess politik. Jag har jobbat mycket med barn i utsatta områden och sett hur resultaten i skolan har försämrats för dessa barn i och med elevpengen och kommunaliseringen av skolan.

Har du några speciella politiska områden du är extra intresserad av?

–          Jag blir väldigt engagerad när jag ser orättvisor i samhället. Vi måste nu se till att opinionsbilda mot högern så att det blir en röd regering som kan vända utvecklingen. Barnens situation har försämrats mycket jämfört med hur det var tidigare, till exempel på 70-talet. Men jag är också intresserad av klimat/miljöfrågor och bostadsfrågor.

Nu är du också vald till sammankallande i Vänsterpartiet Järfällas välfärdsgrupp. Vad arbetar ni med?

–          Vi vill få fram fakta om välfärden och lära oss mer om det tillsammans, så att vi kan föra ut budskap om behovet av förbättringar inom skolan och äldreomsorgen. Vi samlar också namn för att få bort vinsterna i välfärden som en majoritet av svenska folket vill. Fler är välkomna att gå med i välfärdsgruppen!

Dela den här sidan:

Kopiera länk