artikel

Ta en fika för 295 kronor

Görvälns slott med omgivningar har i decennier varit ett trevligt utflyktsmål för Järfällaborna. Många har också tagit en paus i solen med en kopp kaffe och en bulle på Görvälns kafé till normala priser. Men den tiden är förbi. Idag har Görvälns slott blivit ett koncepthotell med betoning på lyx, ett rent överklasskoncept. Sedan den nya ägaren tagit över är det slut med den tidigare kaféverksamheten.

Nu erbjuder ”sommeliererna” på Görvälns Slott ”Afternoon tea” med ett glas champagne, några smörrebröd och scones för överkomliga 420 kronor. Vill man av någon anledning avstå från champagnen åker priset ner till 295 kronor. För en vanlig familj kostar alltså en fikastund på Görvälns Slott över tusenlappen.

Med andra ord, idag har man i praktiken utestängt vanligt folk från att ta en fika på Görvälns Slott. På ett normalt kondis i Järfälla tar man  23 kronor för en liten kopp kaffe (se bilden från Waynes Coffees priser i Jakobsberg).IMG_1755

Med andra ord, idag har man i praktiken utestängt vanligt folk från att ta en fika på Görvälns Slott. På ett normalt kondis i Järfälla tar man  23 kronor för en liten kopp kaffe (se bilden från Waynes Coffees priser i Jakobsberg).

Det här är inte längre vad Vänsterpartiet menar med ett kafé för allmänheten. Därför har Vänsterpartiets Bo Leinerdal lämnat in en motion som syftar till att Järfälla kommun ska se till att det åter finns ett kafé för allmänheten med rimliga priser i en lokal i slottsområdet. Kommunstyrelsen har behandlat motionen och alliansmajoriteten avslår motionen med motiveringen att det nu pågår diskussioner.

Motionen kommer upp till diskussion och behandling på Kommunstyrelsen på måndag den 3 februari. Det framgår inte av handlingarna om det serveras champagne på mötet.

PS. Medlemmar och sympatisörer är välkomna till Vänsterpartiet Järfällas årsmöte lördagen den 8 februari , då stiftelsen EXPO kommer och pratar om arbete mot rasism. Samling utanför ABF på Riddarplatsen 36 i Jakobsberg kl 15.

Dela den här sidan:

Kopiera länk