artikel

Slutet för ekologisk odling nära Järfälla?

Hästa Gård ligger utanför Kista. Den tidigare 4H-gården där har gått i konkurs. Istället har Föreningen för den Gulliga Folkrörelsen (DGF) odlat på cirka två hektar med ekologisk odling. DGF kallar projektet Akalla ekoodling.

IMG_0911

Man har odlat ekologiska grönsaker och projektet har blivit en träffpunkt för ett 50-tal arbetslösa, sjuka, funktionshindrade med fler. Man har också sålt grönsakerna betydligt billigare än vad man tar i de större livsmedelskedjorna. Nu har den nya ägaren Naturskog AB  gått till kronofogden som planerar att avhysa DGF från odlingslotten på tisdag den 21 januari kl 09.00. DGF har skickat en vädjan om stöd och vill att de som kan ska infinna sig vid Hästa Gård på tisdag kl 09.00. Du kan också hjälpa till inför avhysningen. Mer information kan du få av Rafael på tel 070 341 11 43 eller via www.odling.eko08.net (alltså ekonollåtta).

Dela den här sidan:

Kopiera länk