artikel

God Jul önskar Jonas Sjöstedt

Hemsidan ställde några frågor till Jonas Sjöstedt, Vänsterns partiledare, inför julen.

Jonas, vill du sitta i en rödgrön regering?

– Ja, vårt mål är att få en rödgrön regering där Vänsterpartiet ingår. Det är den bästa regering som Sverige kan få. Det är en stor skillnad om Socialdemokraterna och Miljöpartiet regerar ihop med till exempel Folkpartiet än med oss. Men vi regerar inte till vilket pris som helst. Vänsterpartiet fortsätter inte dagens privatiseringspolitik.foto Jonas Sjöstedt

– Ja, vårt mål är att få en rödgrön regering där Vänsterpartiet ingår. Det är den bästa regering som Sverige kan få. Det är en stor skillnad om Socialdemokraterna och Miljöpartiet regerar ihop med till exempel Folkpartiet än med oss. Men vi regerar inte till vilket pris som helst. Vänsterpartiet fortsätter inte dagens privatiseringspolitik.

Vilka frågor är de viktigaste idag?

– Privatiseringen, välfärden, arbetsrätten, miljön och klimatet, kärnkraften och bostadsfrågan. När jag ändå blir intervjuad vill jag passa på att önska alla medlemmar och sympatisörer till Vänsterpartiet Järfälla en riktigt god jul!

Och vad ska du göra imorgon söndag?

– För mig känns det självklart att delta i den antirasistiska manifestationen i Kärrtorp. Vi är många som står för solidaritet, ickevåld och antirasism. Samling på Kärrtorps torg kl 12, därefter går vi till Kärrtorps IP och får lyssna till tal och mängder av artister! Kom med du också!

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk