artikel

Partisekreteraren intervjuas av V Järfälla

Hemsidan fick en intervju med Aron Etzler, Vänsterpartiets partisekreterare.

Vad tycker du att valet om ett år ska handla om?

– Jag tycker det ska handla om vilket samhälle vi vill ha. Ska girigheten få ta över över omsorgen och det Sverige vi har byggt upp? Vi tycker inte det. Därför säger vi nej till vinster i välfärden, för välfärden är hela folkets ägodel. Och det är bra att V Järfälla startat en namninsamling mot vinster i välfärden!

Hur minskar vi arbetslösheten?

– Vi är beredda att förverkliga en väsentligt högre sysselsättning. Det fixar inte marknaden av sig själv, det är nu helt klart bevisat. Det behövs ekonomiska satsningar från både stat och kommun för att minska arbetslösheten, speciellt bland unga.

Och de sänkta skatterna?foto Aron Etzler

Och de sänkta skatterna?

– Regeringen har genomfört de största skattesänkningarna någonsin och de mest omfattande privatiseringarna. Det leder till att Sverige glider isär och att många börjar köpa på sig privata försäkringar till exempel för att få en vettig sjukvård. Det strider mot allt som arbetarrörelsen i Sverige stått för. Vi tror inte på ett sånt samhälle. Vi vet att omtanke och rättvisa fungerar bättre än ett samhälle där var och en får klara sig själv.

 

På bilden Aron Etzler

Dela den här sidan:

Kopiera länk