artikel

Sänk hyran i nyproduktionen

I övermorgon den 22 oktober kl 19.00 har Vänsterpartiet medlemsmöte på ABF, Riddarplatsen 36, i Jakobsberg. Torkel Lindgren och Martin Hofverberg från V Storstockholms bostadsgrupp är inbjudna. Hemsidan fick en pratstund med Torkel inför mötet.

Vad tänker ni ta upp på mötet?

– Vi kommer att berätta om det arbete som pågår i bostadsgruppen och hur vi stöttat föreningarna hittills. Vi ska ta fram en rapport om Vänsterpartiet Storstockholms bostadspolitik, en rapport som ska kunna användas i valrörelsen. Vi ska erbjuda partiföreningarna informationsmaterial, flygblad med mera men också ge en fyllig beskrivning av hur vi kan jobba för att det ska byggas fler hyresrätter.

Var ligger ert fokus just nu?

– Nu handlar det om hur vi kan åstadkomma lägre hyror än idag i nyproduktionen, till exempel genom ett miljösmart byggande. Vi i bostadsgruppen är imponerade över att alla partiföreningar har hjälpt till att fram en sammanställning över de planer för bostadsbyggandet man harfoto Torkel Lindgren lokalt. Det ska bli spännande att diskutera hur vi kan jobba för fler och billigare hyresrätter idag och efter valet!

– Nu handlar det om hur vi kan åstadkomma lägre hyror än idag i nyproduktionen, till exempel genom ett miljösmart byggande. Vi i bostadsgruppen är imponerade över att alla partiföreningar har hjälpt till att fram en sammanställning över de planer för bostadsbyggandet man har lokalt. Det ska bli spännande att diskutera hur vi kan jobba för fler och billigare hyresrätter idag och efter valet!

– Det ska bli intressant att höra V Järfällas förslag till budget för 2014 och lite grann kring ert kommande valarbete, som jag hört också kommer upp på mötet!

Foto Torkel Lindgren

Dela den här sidan:

Kopiera länk