artikel

Måste våra ungdomar bo kvar hemma?

Hemsidan fick en intervju med Annica Nilsson, vice ordförande i Järfälla, som i helgen åker till Malmö för att träffa 700 vänsterpartister under de s k Vänsterdagarna.

Vad förväntar du dig av Vänsterdagarna?

– Jag vet inte. Förhoppningsvis kan man snappa upp nya idéer och tankar, få höra vad andra tycker och få lära sig lite mer. Jag tänker berätta om Vänsterdagarna på vårt nästa medlemsmöte den 22 oktober.

Hur går det med namninsamlingen för fler hyresrätter?

– Det går bra. Jag brukar fråga folk om inte våra ungdomar ska få flytta hemifrån. Då skriver folk under kravet på fler hyresrätter. För övrigt är jag jätteglad för att kommunen verkar ha förstått att man inte bara kan bygga för de rika och att man stoppat flera ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter. Du som vill hjälpa till att samla namn: nästa tillfälle är lördagen den 19 oktober. Samling sker utanför kommunhuset i Jakobsberg kl 12.30.

Du har skrivit två motioner till Vänsterpartiets kongress i januari. Vad handlar de om?

– Vänsterpartiet måste bli bättre på att lyfta folkhemstanken att vi solidariskt ska stödja varandra. Våra trygghetsförsäkringar har urholkats och behöver byggas om från grunden. Tre av fyra utförsäkrade är kvinnor. Arbetslöshetsersättningen ligger precis på existensminimum, vilket öppnar för lönedumpning på arbetsmarknaden.

– Den andra handlar om psykiatrin, som är på väg att nedmonteras. Vänsterpartiet satsar på välfärden och lyfter vårdfrågorna men alltför sällan just psykiatrin. Alliansen har infört begreppet psykisk ohälsa, som omfattar allt från lättare stress till schizofreni. Det försvårar levnadssituationen för de som har en psykisk sjukdom. Du har ingen rätt att få ha samma läkare, det blir inget helhetsgrepp för patienten. Det här borde Vänsterpartiet lyfta tydligare.

Bildtext: Annica Nilsson med en annan känd profil i Jakobsbergfoto av Annica Nilsson

Bildtext: Annica Nilsson med en annan känd profil i Jakobsberg

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk