artikel

Använd bilen mindre!

Foto från torgmöte aug 2013V Järfälla hade torgmöte i lördags i Jakobsberg om miljöfrågor. Jens Holm från riksdagens V-grupp  var inbjuden att tala kring hur vi kan minska klimatuppvärmningen och koldioxidutsläppen och intervjuades av Birgitta Adolfsson. Några förslag som togs upp var bland annat en utökning av pendeltågstrafiken, en bättre samordning med bussarna, fler cykelbanor och cykelparkeringar, en vegetarisk dag i veckan på förskolor och skolor, fortsatt utbyggnad av fjärrvärmen i första hand i Viksjö, inga nya bostäder i naturreservaten och miljösmart byggande och ombyggnad. Isa Öhlin och Moa-Louise Askljung spelade gitarr och sjöng. Vi var åtta aktivister som genomförde mötet och fick kontakt med två personer som ville engagera sig. Mötet var annonserat genom affischer på anslagstavlorna i Jakobsberg samt genom text på MittiJärfällas På Gång-sida. Här till höger ser du V-riksdagsledamoten Jens Holm intervjuas av Birgitta Adolfsson.

V Järfälla hade torgmöte i lördags i Jakobsberg om miljöfrågor. Jens Holm från riksdagens V-grupp  var inbjuden att tala kring hur vi kan minska klimatuppvärmningen och koldioxidutsläppen och intervjuades av Birgitta Adolfsson. Några förslag som togs upp var bland annat en utökning av pendeltågstrafiken, en bättre samordning med bussarna, fler cykelbanor och cykelparkeringar, en vegetarisk dag i veckan på förskolor och skolor, fortsatt utbyggnad av fjärrvärmen i första hand i Viksjö, inga nya bostäder i naturreservaten och miljösmart byggande och ombyggnad. Isa Öhlin och Moa-Louise Askljung spelade gitarr och sjöng. Vi var åtta aktivister som genomförde mötet och fick kontakt med två personer som ville engagera sig. Mötet var annonserat genom affischer på anslagstavlorna i Jakobsberg samt genom text på MittiJärfällas På Gång-sida. Här till höger ser du V-riksdagsledamoten Jens Holm intervjuas av Birgitta Adolfsson.

Vill du delta i V:s miljögrupp, kontakta undertecknad!

Peter Bloch, ordförande

Dela den här sidan:

Kopiera länk