artikel

Ja till porrfria hotell

För ett par månader sedan la Berivan Öngörur (v), kommunfullmäktigeledamot i Järfälla en motion om att kommunens arrangemang och konferenser ska förläggas till porrfria hotell. I måndags valde Kommunfullmäktige att bifalla motionen.

Nästan alla partiet i fullmäktige tyckte att detta var ett bra förslag, utan Moderaterna som tycker att det är upp till var och en var man väljer att bo, såväl på arbetet som privat.

– Det är naturligvis mycket glädjande att vi fick en sån bred enighet kring motionen men jätte tråkigt att Moderaterna tycker att det är helt ok att tjänstemän och politiker får kolla på porrfilmer för skattebetalarnas pengar, säger Berivan Öngörur, initiativtagare till motionen.

– När kommunens tjänstemän och politiker förlägger olika möten och konferenser på olika hotell och konferensanläggningar, med skattemedel, är det självklart att det ska vara porrfritt, menar Berivan Öngörur. Detta är en kraftig markering mot olika typer av kvinnoförnedrande uttryck men även det moraliska ansvaret vi har för våra gemensamma pengar.

Nedan kan du läsa motionen samt motiveringen. Du hittar även Moderaternas svar på motionen. Läs mer!

Dela den här sidan:

Kopiera länk