artikel

Moderaterna lägger ner närakuten i Järfälla

Nu försvinner närakuterna i Järva, Solna, norra innerstaden, Skärholmen, Farsta, Bromma, Jakobsberg, Södertälje och Rosenlund på Södermalm.

Den moderatledda Alliansen i hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade den 26 juni att i stället starta fem nya privatdrivna närakuter i anslutning till de stora sjukhusen.

Försämringarna görs trots att både sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (m) och Christer G Wennerholm (m) förra året samfällt bedyrade att närakuterna inte skulle läggas ner:

"Att kräva att de nu ska lägga ner vore ett slöseri med skattebetalarnas pengar och det vill vi inte medverka till", sade Filippa Reinfeldt i DN den 21 juni 2006.

– I dag är Filippa redo att slösa hur mycket som helst trots att hon i DN förra juni sade att det skulle kosta omkring 225 miljoner att lägga ner närakuterna, säger oppositionslandstingsrådet Birgitta Sevefjord (v).

– Och kanske är det inte så konstigt att man väljer att ta beslutet att lägga ner närakuten i bl a Jakobsberg just nu, när de flesta av oss går på semester, säger Berivan Öngörur ordförande i Vänsterpartiet i Järfälla. På detta sätt vill man smyga in beslutet. Men innevånarna i Järfälla är inte så dumma, Filippa Reinfeldt!

– Moderaterna visar ännu en gång sitt rätta ansikte och bryter ännu en gång sitt vallöfte. Det visar bara att de nya moderaterna inte har en ny politik, utan samma gamla högerpolitik i en ny förpackning och retorik! avslutar Berivan.

Dela den här sidan:

Kopiera länk