artikel

Arbete, Demokrati och Rättvisa – Vänsterpartiets valplattform 2006

Sverige och världen har aldrig varit rikare. Vi producerar mer än någonsin och de stora företagen gör större vinster än någonsin. Samtidigt ökar klyftorna och orättvisorna i Sverige och i världen. De rikas konsumtion tär hårt på jordens resurser.
Att klyftorna växer är inget av naturen givet. Det är en utveckling som har politiska orsaker, och den går att förändra. Det här är vänsterpartiets valplattform. Här talar vi om på vems sida vi står och vad vi vill göra. Vi påstår inte att allt kan genomföras genast – ramar sätts av styrkeförhållanden i och utanför de parlamentariska församlingarna – men vi vet att det går att skapa rättvisa, och vi har en politik för hur det ska gå till.

Läs hela valplattformen på www.vansterpartiet.se

Dela den här sidan:

Kopiera länk