Nyheter

Hoppet – föreläsning med ETC:s Johan Ehrenberg

Den 7 maj kl. 18.30-20.30 har vi bjudit in Johan Ehrenberg till Hyllan på Jakobsbergs bibliotek för en föreläsning baserad på hans bok Hoppet, med undertiteln ”Bara du kan rädda världen”.

Boken har fungerat som studiematerial i en läsecirkel i Vänsterpartiet Järfällas klimat- och miljönätverk. Det är lätt att känna förtvivlan när det gäller klimatfrågan. Då känns det bra att läsa en bok full med idéer som får det svåra att kännas möjligt. Johan är en människa som gör saker i stället för att låta sig nedslås. Han startar företag som bygger en solelspark och säljer hållbar el, anordnar kurser för de som vill installera solpaneler, säljer solpaneler. Han startar företag som tillverkar och säljer biokol och näring som alternativ till ohållbar konstgödsel. Med mera, med mera.

Föreläsningen handlar om hur vi smartast gör det rätta för klimatet istället för att sucka över hur svårt det är.

ETC:s Johan Ehrenberg har ägnat de senaste elva åren åt praktiskt omställningsarbete. Resultatet blev boken Hoppet, som nu också har blivit en föreläsningsturné full av tips på hur vi på ett smart sätt kan rädda vår planet.

Nu kommer han till alltså till Hyllan på Jakobsbergs bibliotek för att ta med dig på en resa in i hoppets värld.

Dela den här sidan:

Kopiera länk