Nyheter

Beslutat: Jakobsbergs sjukhus ska säljas

På landstingsfullmäktige den 5 december var frågan om försäljning av flera av landstinget fastigheter uppe till beslut, däribland Jakobsbergs sjukhus. Vid omröstningen var det endast Vänsterpartiet som röstade emot en försäljning. Alliansen var givetvis för. Övriga (S, MP, SD) avstod från att rösta. Det kan vara bra att komma ihåg ifall företrädare för de partierna  säger att de inte har röstat för försäljning. De röstade inte emot heller.

På landstingsfullmäktige den 5 december var frågan om försäljning av flera av landstinget fastigheter uppe till beslut, däribland Jakobsbergs sjukhus. Vid omröstningen var det endast Vänsterpartiet som röstade emot en försäljning. Alliansen var givetvis för. Övriga (S, MP, SD) avstod från att rösta. Det kan vara bra att komma ihåg ifall företrädare för de partierna  säger att de inte har röstat för försäljning. De röstade inte emot heller.

Vänsterpartiets oppositionslandstingsråd Håkan Jörnehed säger i ett pressmedelande efter beslutet:

– Låt ingen betvivla detta: alliansen vill sälja ett välfungerande, landstingsdrivet sjukhus för att göra plats åt en ny privat vårdinrättning. De påstår att fastigheten är nedgången, men det stämmer inte.

Som vi berättat tidigare meddelad Locums förra VD i våras, innan han avgick, att Jakobsberg sjukhus är i bäst skick av de mindre sjukhus Stockholms läns landsting äger.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk