Nyheter

”Jag har alltid haft hjärtat åt vänster”

Ida Colliander är relativt ny medlem i Vänsterpartiet. Hon gick med i slutet av förra året. Och är även rätt ny Järfällabo.

Ida Colliander är relativt ny medlem i Vänsterpartiet. Hon gick med i slutet av förra året. Och är även rätt ny Järfällabo.

Vart är du uppvuxen?
Jag är född och uppvuxen i Uppsala och flyttade därifrån till Malmö när jag var 20 år. Därefter blev det ett par år i Oslo för att sedan landa i Stockholm, Järfälla.

Vad du jobbar med?
Jag jobbar som copywriter/kreatör på byrån B-Reel. Där har jag sedan årsskiftet och varit med och skapat koncept och kampanjer samt skrivit för företag som B&O Play, Spotify, Lantmännen och Netflix.

Vad gillar du att göra när du inte arbetar?
Mitt nyfunna politiska engagemang börjat ta upp mer och mer tid vilket känns fantastiskt roligt. Jag arbetar ideellt med kommunikation till både Vänsterpartiet Järfälla och Vänsterpartiet Storstockholm. Jag har också blivit antagen till Arenaakademin för framtidens opinionsbildare där jag utbildar mig inom politiskt ledarskap och lär känna massor av engagerade och skarpa människor inom vänsterpolitiken.

Jag tycker också väldigt mycket om musik och att spendera tid med vänner och familj. När jag hinner åker jag hem till Uppsala och spelar fotboll med mina vänner i korplaget Not so Sirius.

Varför blev det just Vänsterpartiet?
Jag har alltid haft hjärtat åt vänster och argumenterat utefter det men det var först när jag valde att börja engagera mig på riktigt, för ungefär ett år sedan, som jag läste på och insåg att Vänsterpartiet brinner för precis samma frågor som jag. Och då blev jag medlem.

Vad tycker du är de viktigaste frågorna i dagens samhälle?
Jag tror att det jag brinner mest just nu är att få stopp på de ökande orättvisorna och klyftorna i vårt samhälle, som jag tror till stor del är ett resultat av nedrustning av välfärden. Jag tror att ekonomisk rättvisa är grunden både till ett samhälle där alla har möjlighet att leva ett bra liv och även till ett samhälle som utvecklas och frodas.

Det måste finnas en röst i politiken som står för rättvisa och drivs av solidaritet.

Vad tänker du om nästa års val – vad är viktigaste frågorna?
Inför nästa års val tänker jag att finns väldigt mycket viktigt arbete att göra för Vänsterpartiet och vänstern i stort. Jag tror att det är viktigt för hela vänstern att hålla fast vid ideologin och inte vika sig för att fiska röster. Det måste finnas en röst i politiken som står för rättvisa och drivs av solidaritet.

Dela den här sidan:

Kopiera länk