artikel

Svenska folket har gjort sitt val

Kanske var valresultatet inte så överraskande, att vi nu har en högerregering som sitter vid makten i Sverige och i Järfälla. Detta är naturligtvis ett bakslag för alla oss som tror på ett annat samhälle.

Ett samhälle där inte storleken på plånboken ska avgöra tillgången till en bra vård, omsorg, skola eller annan nödvändig verksamhet i vårt samhälle. Att varje individ i vårt samhälle möts med värdighet samt har en trygghet att landa i när man blir sjuk eller arbetslös. 

Men faktum är den att det svenska folket har sagt sitt. Vi respekterar valreslutatet och gratulerar Alliansen till valsegern. Vi hoppas att ni förvaltar det svenska folkets och Järfällabornas förtroende och pengar väl.

Med detta sagt kommer vi i Vänsterpartiet inte att sitta med armarna i kors. Ni kan vara säkra på att ni kommer att mötas av ett socialistiskt och feministiskt motstånd! Vi kommer att med förstoringsglas granska era förslag och politiska ställningstaganden och syna er i grunden ojämlika högerpolitik som sätter skattesänkningar för de som redan har före en välutbyggd, generell och solidarisk välfärd. En politik som med sina förslag går till attack mot facken och driver mot en låglönemarknad. Även jämställdheten och det femintiska arbetet får sig en höger i och med förslag som vårdbidrag och annan gammaldags familjepolitik med syfte att ta kvinnan tillbaka till spisen.

De avgående ministrarna i Reinfeldts och Alliansen regering visade den moral som många i högeralliansen stolt står för och gav ett ansikte åt överklassens legitimerade brottslighet. Människor som tar sig rätten av inte följa lag och rätt i vårt land men har mage att kalla andra människor lata för att de råkat blivit arbetslösa eller sjuka. Magstarkt.

Berivan

Dela den här sidan:

Kopiera länk